Acasă Politic Joe Biden a intrat în ”luna de miere” politică

Joe Biden a intrat în ”luna de miere” politică

DISTRIBUIȚI

Președintele Joe Biden se bucură de încrederea unei majorități a americanilor după primele sale zile în funcție și după măsurile luate pentru gestionarea pandemiei de coronavirus și a crizei economice cu care se confruntă Statele Unite din cauza acesteia, relatează ABC News.

Astfel, conform unui sondaj realizat de ABC/Ipsos, procentul celor care aprobă măsurile lui Biden în ce privește gestionarea pandemiei este de 69, în timp ce 57% dintre americani sunt încrezători că acesta poate să restabilească unitatea țării.

În procentul de 69 care aprobă activitatea președintelui în ce privește gestionarea pandemiei se includ 97% dintre susținătorii democraților, 70% dintre independenți și 40% dintre republicani. Numărul mare de republicani care aprobă acțiunile lui Biden arată că noul președinte american se află într-o fază de „lună de miere” politică, o perioadă de la începutul mandatului în care chiar și adversarii politici sunt mai dispuși să acorde o șansă unei noi administrații. Ele sunt rareori de durată, iar majoritatea președinților coboară rapid în sondaje, mai ales după primele 100 de zile în funcție.

Joe Biden a semnat, în prima sa zi în funcție, un decret prezidențial prin care masca de protecție a devenit obligatorie în clădirile aflate în proprietatea guvernului federal, o măsură susținută de 81% dintre americani – 99% dintre democrați, 83% dintre independenți și 59% dintre republicani, reamintește Digi 24.

”Cred că unele lucruri pe care le vom face vor fi îndrăznețe și vitale și nu e alt moment mai bun să începem decât astăzi. Voi începe prin a-mi respecta promisiunile făcute poporului american. Avem multe de făcut. Acestea sunt doar decrete prezidențiale, sunt importante, dar avem nevoie de legislație pentru multe dintre lucrurile pe care le vom face. Primul ordin pe care îl voi semna are legătură cu pandemia de Covid-19 și va impune, după cum am tot spus, purtarea măștilor, păstrarea distanței fizice în clădirile federale și în mijloacele de transport care fac legătura între state și așa mai departe. Este primul pe care îl semnez”, a declarat Joe Biden în prima sa zi de mandat. Foto: Facebook

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here