Acasă Politic Joe Biden, validat oficial ca președinte al SUA

Joe Biden, validat oficial ca președinte al SUA

DISTRIBUIȚI

Joe Biden a fost validat oficial de Congresul SUA ca președinte al țării după respingerea tuturor obiecțiilor legale depuse de congresmeni republicani.

Congresul SUA a confirmat, astfel, oficial, victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale transmit agențiile internaționale de presă. Joe Biden a câștigat în fața lui Donald Trump cu 306 voturi electorale la 232.

Joe Biden devine al 46-lea președinte al SUA. Anunțul oficial a fost făcut de Mike Pence, vicepreședintele SUA și șeful formal al Senatului

Joe Biden va depune jurământul și își va începe mandatul pe 20 ianuarie. El a declarat că învestitura va fi una

Mulți susținători ai lui Trump au luat cu asalt, miercuri după amiaza, Capitol Hill în ziua în care Congresul american urma să valideze victoria lui Joe Biden în alegeri. Ședința a fost suspendată din cauza unor scene de neimaginat în SUA, considerată cea mai puternică democrație din lume. Liderii occidentali au denunțat violențele și ceea ce au numit un asalt la adresa democrației. În Washington a fost decretată starea de asediu până pe 20 ianuarie 2021, iar militarii Gărzii Naționale au fost trimiși pentru a restabili ordinea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here