Acasă Economie Județul Ilfov este singurul fără școli cu WC în curte

Județul Ilfov este singurul fără școli cu WC în curte

DISTRIBUIȚI

Marian Petrache, președintele CJ Ilfov: La nivelul de dezvoltare al județului și la așteptările oamenilor care îl locuiesc, asta deja nu mai este o discuție

Județul Ilfov este singurul fără școli cu WC în curte. Și să depășim momentul! La nivelul de dezvoltare al județului și la așteptările oamenilor care îl locuiesc, asta deja nu mai este o discuție. Este o chestiune care trebuie să fie normalitate, declară președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache.

”Când vorbim de educație în Ilfov ne referim la unități de învățământ moderne, la confort pentru copii, părinți și profesori, dar și la inovație. De asta am investit în Smart Lab, în baza materială, în săli de sport și în construcția de grădinițe și after school-uri. În ultimii opt ani, dintr-un total de 192 de unități de învățământ, în județul Ilfov au fost construite/reabilitate/modernizate cu sprijinul Consiliului Județean 14 grădinițe cu program prelungit, 10 grădinițe cu program normal, 20 de școli, 12 săli de sport și s-au asigurat sistemele pentru supravegherea video a instituțiilor de învățământ din județ”, precizează Petrache.

În prezent, sunt în derulare mai multe proiecte, printre care și realizarea unui centru cultural si educațional în Brănești, dar și construirea unui after school P+1E în comuna Domnești. Investiția totală este în valoare de aproximativ 130.000.000 lei, din care contribuția Consiliului Județean este în valoare de 91.599.491, contribuția primăriilor fiind de 43.836.724 lei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here