Acasă Interne KLAUS IOHANNIS, LA INAUGURAREA NOULUI SEDIU AL CENTRULUI NAȚIONAL CYBERINT DIN CADRUL...

KLAUS IOHANNIS, LA INAUGURAREA NOULUI SEDIU AL CENTRULUI NAȚIONAL CYBERINT DIN CADRUL SRI

DISTRIBUIȚI

tvr.ro Joi, 4 iunie, președintele Klaus Iohannis a participat la inaugurarea noului sediu al Centrului de prevenire, protecție și reacție cibernetică – Centrul Naţional Cyberint – unitate a Serviciului Român de Informaţii care are drept misiune asigurarea capabilităților de prevenire, protecție, reacție și management al consecințelor în situația unor atacuri cibernetice.

Klaus Iohannis a remarcat progresele înregistrate de SRI în punerea în stare de funcţiune a unui sistem naţional de securitate cibernetică, în condiţiile în care ameninţarea este una aflată într-o dinamică permanentă. De asemenea, șeful statului a vorbit despre importanţa componentei de prevenţie în domeniu și despre necesitatea adoptării unui cadru legislativ adecvat, modern, capabil să ofere instrumentele necesare în mod legitim prezervării securităţii cibernetice în România. Cu acest prilej, profesioniști din cadrul Centrului au susținut o serie de prezentări privind riscurile și amenințările de natură cibernetică cu care se confruntă România, aliații și partenerii săi, precum și măsurile luate de Serviciul Român de Informații, prin intermediul Centrului Național Cyberint, pentru gestionarea acestora.

Centrul Național Cyberint a fost înființat în 2008, odată cu adoptarea de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării a hotărârii privind aprobarea Structurii și a Regulamentului de Funcționare ale SRI. Centrul oferă platforma de colaborare a instituțiilor din cadrul sistemului de securitate națională cu responsabilități în domeniu, precum și interfața de cooperare cu structurile similare din cadrul NATO. – PROMPT MEDIA, sursa foto – tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here