Acasă Anchete L-AU OCOLIT, PÂNĂ L-AU NIMERIT

L-AU OCOLIT, PÂNĂ L-AU NIMERIT

DISTRIBUIȚI

Primarul șpăgar de la Vidra săltat de DNA

Florin_NiculaeProcurorii DNA au început urmărirea penală față de Florin Niculae, primarul comunei Vidra (Ilfov), pentru luare de mită în formă continuată.

            Primarul ilfovean a pretins reprezentantului unei societăți comerciale, 570.000 lei, adică un comision de 10% din valoarea unui contract pentru servicii de proiectare și execuție a lucrărilor de alimentare cu apă în satele Vidra, Crețești și Sintești pentru a-I acorda contractul și pentru a-I aproba plățile pentru lucrări. Din suma pretinsă, primarul a primit 250.000 lei, în perioada noiembrie 2011 – octombrie 2012.

Niculae a primit mai multe tranșe de bani (100.000 euro) pentru a-l accepta ca subcontractor al unei asocieri de firme care adjudecase executarea, din fonduri europene, a unor lucrări de drumuri și construcții civile și pentru ca, în calitate de ordonator de credite, să aprobe efectuarea plăților aferente lucrărilor executate. La data de 11 decembrie 2013, Niculae Florin a condiționat efectuarea unei alte tranșe de plăți pentru lucrări efectuate de firma denunțătorului de primirea unei noi sume de 22.000 euro.

La data de 16 decembrie 2013, primarul a primit, prin doi intermediari, alte 22.000 euro, procurorii procedând atunci la constatarea infracțiunii flagrante.

            În 17 decembrie 2013, procurorii l-au reținut pe Florin Niculae și cer arestarea lui pentru 29 de zile. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here