Acasă Info Local La jumătatea lunii aprilie se va circula pe 13 km din A0...

La jumătatea lunii aprilie se va circula pe 13 km din A0 Sud

DISTRIBUIȚI

Premierul Marcel Ciolacu, însoțit de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, președintele CJ Ilfov Hubet Thuma, șeful CNAIR Cristian Pistol și deputatul de Ilfov George Tuță au făcut, în data de 27 martie, o vizită de lucru pe șantierul autostrăzii A0 Sud, Lotul 1 Glina – Vidra.

”Este evident că vorbim de certitudini. E un moment categoric de mândrie, că după 30 de ani, după ce săptămâna trecută am vorbit de Autostrada Moldovei, în sfârșit, vorbim de Centura Bucureștiului, de A0 și de autostradă. În acest moment cred că în jur de 15 aprilie, și-a asumat constructorul. Cu alte cuvinte în sezonul estival locuitorii din Ilfov și din București vor merge pe autostradă până la Constanța. Cred că e cel mai mare pas şi cea mai mare realizare după 30 de ani. Repet, vorbim deja de certitudini”, a spus premierul Ciolacu.

La rândul său, ministrul Sorin Grindeanu a anunțat că până în 15 aprilie vor fi dați în circulație aproximativ 13 km: ”Cei 6 km care au fost finalizați la sfârșitul anului trecut și care nu puteau fi utilizați, plus cei 7 km de pe acest lot I, deci 13 km. Asta înseamnă că se circulă pe 23,5 km pe A0 Sud, urmând ca diferența de aproape 10 km până în A2 să fie finalizată la începutul acestei veri, pentru ca să poată fi folosită această autostradă”.

În ceea ce privește lotul III, ministrul a remarcat o mai bună mobilizare a constructorului față de luna ianuarie. Grindeanu dorește ca anul acesta să poată fi folosițitoți cei 52-53 de milometri ai variantei sudice a A0.

Nu în ultimul rând, președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma, a menționat că investițiile în infrastructura de transport aduc și o dezvoltare economică accelerată și că timpul petrecut în trafic va fi substanțial redus, mai ales pentru locuitorii din zonă. De asemenea, acesta s-a referit și la realizarea drumurilor radiale care leagă Bucureștiul de Ilfov și a remarcat că acestea se află în stadii diferite de realizare. ”Unde nu am găsit înțelegere cu primăriile de sector acestea încă trenează”, cu referire expresă la sectoarele 1 și 2 ale Capitalei.

2 COMENTARII

  1. […] Premierul Marcel Ciolacu, însoțit de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, președintele CJ Ilfov Hubet Thuma, șeful CNAIR Cristian Pistol și deputatul de Ilfov George Tuță au făcut, în data de 27 martie, o vizită de lucru pe șantierul autostrăzii A0 Sud, Lotul 1 Glina – Vidra. ”Este evident că vorbim de certitudini. E un moment categoric […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here