Acasă Educatie LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 PANTELIMON A ÎNCEPUT A V-A EDIȚIE A ȘCOLII...

LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 PANTELIMON A ÎNCEPUT A V-A EDIȚIE A ȘCOLII DE VARĂ ”RECREAȚIA MARE”

DISTRIBUIȚI

Scoala de vara 2Împreună cu primarul orașului Pantelimon, Marian Ivan, cadrele didactice și elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 din localitate au inaugurat cea de-a V-a ediție a Școlii de vară ”Recreația mare”. Proiectul este finanțat de Consiliul Local al orașului Pantelimon.

Pe parcursul celor cinci ani, programul a devenit foarte solicitat de elevi și părinți. Anul acesta, școala de vară și-a deschis portile pentru 60 de elevi. Aceștia vor participa la activități plăcute, destinse și interesante atât în școală, cât și la muzeele din București.

Proiectul ”Recreația mare” a început în iulie 2011 când, la Școala nr.1 din Pantelimon cadrele didactice au căutat o modalitate de reducere a abandonului școlar. Printre cauzele identificate ale acestui fenomen sunt lipsurile materiale, absența părinților, plecați la lucru în străinătate, dezorganizarea materială, familiile monoparentale și lipsa de supraveghere din partea familiei. Modalitățile prin care cadrele didactice au considerat că pot preveni și reduce abandonul școlar se numără implicarea copiilor în programe educative, culturale și educative, astfel încât copiii să fie încurajați să lege prietenii și să comunice, să devină curioși și creativi, stimulându-li-se în același timp încrederea în sine, echilibrul și toleranța, entuziasmul și independența, dar și spiritul de echipă și competiții. Prin implicarea copiilor în asemenea programe ei vor dobândi deprinderi care să le permită dezvoltarea în colectivitate, prin respectarea dreptului la afirmare și dezvoltare.

Programul este conceput sub forma unui club al copiilor în cadrul căruia s-au organizat de-a lungul timpului cercuri de limbi străine, de matematică și de lectură, dar și ateliere de activități practice. – CRISTINA ANGHELUȚĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here