Acasă Editorial Să luăm aminte…

Să luăm aminte…

DISTRIBUIȚI

Criza GreciaRomanii, solidari cu grecii

Românii, după ce au trecut prin foc în perioada de criză profundă, tăindu-li-se din salarii 25 la sută, nu mai vor să audă de măsuri de austeritate, indiferent din partea cui vin acestea. Așa se face că premierul Guvernului Greciei are parte în România de o susţinere mult mai mare decât în propria sa ţară, atunci când vine vorba de măsurile propuse de creditorii externi, în special de FMI.

Potrivit unui sondaj realizat de GSSC Avangarde, 71% dintre români – din cei 45 la sută care sunt la curent cu ceea ce se întâmplă în Grecia – sunt de acord cu decizia luata de premierul grec Alexis Tsipras de a respinge măsurile propune de creditorii externi. Pe de altă parte, 45% dintre români sunt la curent cu situaţia din Grecia, potrivit sondajului Avangarde.

Grecia a intrat la finele lunii iunie în incapacitate de plată față de Fondul Monetar Internațional, neavând bani ca să onoreze rambursarea unei tranșe de 1,5 miliarde de euro. Duminică, 5 iulie, în Grecia are loc un referendum în care grecii sunt chemaţi să răspundă dacă sunt de acord sau nu cu măsurile de austeritate propuse de creditorii externi. Potrivit celui mai recent sondaj, procentul celor care vor să voteze ”da” este acum de 44,8, în timp ce acela al adepţilor unui răspuns negativ la propunerea creditorilor este 43,4. – foto: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here