Acasă Economie LEGĂTURA DINTRE A3 ȘI AEROPORT

LEGĂTURA DINTRE A3 ȘI AEROPORT

DISTRIBUIȚI

Consiliul Local Tunari, implicat alături de Consiliul Județean Ilfov și Ministerul Transporturilor pentru realizarea unuia dintre proiectele strategice de dezvoltare a județului Ilfov în următorii șapte ani

Consiliul Local Tunari, alături de Consiliul Județean și Ministerul Transporturilor, este responsabil de realizarea unuia dintre proiectele strategice de dezvoltare a județului Ilfov în următorii șapte ani. Este vorba de îmbunătățirea infrastructurii de transport a județului prin realizarea unei legături între Autostrada 3 și Aeroportul Henri Coandă. În paralel, Ministerul Transporturilor trebuie să încheie “Faza IV – Dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Bucureşti Otopeni (2013-2022)”.

Calea rutieră înclusă de Consiliul Județean Ilfov în proiectele strategice județene ar trebui să înceapă de la Tunari și să se încheie la Terminalul Aeroportului.

Obiectivul proiectului este fluidizarea circulației pe Drumul Național 1 şi realizarea accesului direct dintre Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” şi Autostrada A3. Tronsonul de drum reprezintă legătura directă dintre Aeroport cu Autostrada 3, fără creşterea volumelor de trafic pe DN 1 sau pe şoseaua de Centură a Bucureștiului. Un alt avantaj avut în vedere se referă la reducerea timpului de călătorie.

Suma totală estimată pentru realizarea proiectului se ridică la 4.200.000 euro, bani care trebuie atrași, în cea mai mare perte, din fondurile europene. Termenul limită pentru finalizarea proiectului coincide cu încheierea actualului ciclu bugetar european – anul 2020. – CRISTINA ANGHELUȚĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here