Acasă Info Local ROMÂNIA REALĂ

ROMÂNIA REALĂ

DISTRIBUIȚI

Primarul Bogdan Călin: ”Problemele sunt multe şi vin atunci când nu te aştepţi!” 

România reală este, cu siguranţă, cea de lângă noi, realitatea imediată, apropiată, nu promisiunile politicienilor, nu vorbele frumoase de la televiziuni şi forumuri de afaceri, nu acţiunile la nivel mare care nu cuprind niciodată comunităţile mici.

La Ciolpani, de exemplu, la 40 de kilometri de Bucureşti, primarul Bogdan Cristian Călin ne aduce cu picioarele pe pământ, arătându-ne problemele de lângă noi. Adevăratele probleme. De exemplu, pe cine interesează că persoanele care mor în accidente pe DN 1, în zona localităţii pe care o administrează (şi nu puţine sunt cazurile), care nu au rude şi nici apropiaţi, trebuie înhumate creştineşte? Interesează pe cineva că primarul suportă toate cheltuielile din buzunarul propriu pentru că primăria nu are bani pentru aşa ceva şi cu mari rugăminţi pe la feţele bisericeşti (care, bineînţeles, atunci când au nevoie, apelează cu încredere şi succes la primărie)?

Pe cine interesează că persoanele nevoiaşe şi cele cu dizabilităţi nu pot fi ajutate deloc pentru că în buget nu există alocate sume pentru aşa ceva? Intră în funcţiune tot relaţiile şi prieteniile pe care le au primarul şi viceprimarul. Autorităţile judeţene, indiferent de culoarea politică, pasează uşor aceste probleme către primării, fără a indica însă şi resursele financiare. Şi astfel de exemple pot continua. Nu trebuie decât o mai serioasă implicare a celor de la „Judeţ” şi, de ce nu, a celor de la „Centru”, pentru că de la Guvern în jos sunt alocate resursele necesare.

La Ciolpani, primarul Călin este ancorat în realitatea socială imediată, pe care nu o poate rezolva singur, pentru că ”problemele sunt multe şi vin atunci când nu te aştepţi!”. – PAUL V. DINU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here