Acasă Politic Lege cu dedicație?

Lege cu dedicație?

DISTRIBUIȚI

Proiectul senatorului Șerban Nicolae privind reducerea cu 50% a impozitelor pentru construcțiile și activitățile economice din grinduri, insule și alte suprafețe de uscat a fost votat în Senat, forul decizional fiind Camera Deputaților. Printre activitățile vizate se numără și jocurile de noroc, potrivit Mediafax. Propunerea legislativă privind unele măsuri de regim fiscal derogatoriu aplicabil anumitor terenuri, construcții edificate pe acestea și anumitor activități economice autorizate a fost adoptată cu 61de voturi pentru 24 împotrivă și 11 abțineri.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare instituirea unui regim fiscal derogatoriu aplicabil terenurilor sub forma insulelor, grindurilor și altor suprafețe de uscat, a construcțiilor edificate pe acestea și a anumitor activități economice autorizate ”cu scopul de a dezvolta activitățile economice, de a crea locuri de muncă și, implicit, de a crea veniturile bugetare”.

Potrivit inițiatorului, activitățile economice care se pot desfășura sunt cele de producție de energie regenerabilă, turism, agrement, alimentație publică, comerț cu amănuntul, jocuri de noroc precum și cele de servicii conexe. Totodată, proiectul prevede că jocurile de noroc ce se pot organiza sunt jocuri de noroc caracteristice cazinourilor, jocuri de noroc caracteristic cluburilor de poker și jocuri bingo desfășurate în săli de joc.

Șerban Nicolae a mai inițiat un proiect similar, care a fost aprobat de Parlament, însă CCR a admis, în iunie, sesizările de neconstituționalitate ale Opoziției și președintelui Klaus Iohannis.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here