Acasă Educatie O nouă ediție a Școlii pentru Democrație/Pot participa și profesori din Ilfov

O nouă ediție a Școlii pentru Democrație/Pot participa și profesori din Ilfov

DISTRIBUIȚI

Expert Forum (EFOR) organizează o nouă ediție a Școlii pentru Democrație, în perioada 6 – 10 ianuarie 2020, în București.

Școala pentru Democrație este un program al Asociației Expert Forum care își propune să creeze un mediu inovator de învățare pentru profesorii care doresc să descopere instrumente alternative și eficiente de educare și implicare activă a tinerilor.

Vor fi selectați 18 profesori care predau în școli gimnaziale sau licee din județele Ilfov, Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Giurgiu, Călărași, Teleorman și Municipiul București. Nu este relevantă materia predată, cât interesul pentru implicare civică.

În cele cinci zile de activități non-formale și întâlniri cu experți vor fi abordate prin instrumente alternative de învățare concepte legate de democrație, stat de drept și cetățenie activă. Vor fi incluse metode diverse, de la dezbateri, proiecții de film urmate de discuții, tururi ghidate, simulări și jocuri de rol etc. După participarea la seminar, vom sprijini elaborarea și implementarea unor proiecte civice cu implicarea tinerilor în comunitățile de unde provin participanții.

Pentru a candida, profesorii trebuie să trimită un CV și o idee de proiect civic pe care profesorii vor să îl implementeze în comunitatea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here