Acasă Uncategorized Liberalii abordează alegerile de la Capitală în mod neserios. O spun chiar...

Liberalii abordează alegerile de la Capitală în mod neserios. O spun chiar ei

DISTRIBUIȚI

tariceanuPNL abordează alegerile locale din Bucureşti într-un mod neserios și ar trebui să-şi pună în primul rând cenuşă în cap pentru că l-a susţinut pe Sorin Oprescu, a declarat la RFI deputatul Theodor Paleologu, membru al grupului parlamentar liberal din Camera Deputaţilor.

”La Cluj e foarte bine că e candidat Emil Boc, e un bun primar, care merită să fie reales. În alte locuri n-am aceeaşi părere, bineînţeles. Mi se pare că la Bucureşti abordăm alegerile locale într-o manieră total neserioasă şi chiar sinucigaşă. Nu e vorba numai de candidaţi. În primul rând, PNL-ul trebuie să-şi pună cenuşă în cap, pentru că l-a susţinut pe Oprescu. Nu a fost candidatul fostului PNL? Deci jumătate din PNL trebuie să-şi pună cenuşă în cap, pentru că l-a susţinut pe Sorin Oprescu. De asemenea, numirile de primari interimari de după suspendarea lui Sorin Oprescu sunt lamentabile. Este o bătaie de joc la adresa bucureştenilor. Asta arată că în 2012, partidele, acum vorbesc de ale noastre, PNL şi PDL au făcut liste pentru Consiliul General din care nu se poate alege o personalitate cât de cât plauzibilă, e foarte grav lucrul ăsta. Iarăşi, PNL-ul nu-şi face autocritica pentru acest lucru, nu promite că va considera cu seriozitate lista consilierilor generali. Probabil vom asista la perpetuarea aceloraşi practici pur şi simplu sfidătoare la adresa cetăţenilor Bucureştiului”, a spus Paleologu.

Deputatul nu înţelege pe ce criterii au fost aleşi candidaţii PNL: ”Candidaţii nu înţeleg pe ce criterii au fost desemnaţi şi am impresia că sondajul care s-a făcut i-a luat în calcul numai pe amatori, numai pe cei care şi-au anunţat intenţia de a candida. Or un sondaj serios pentru aşa ceva, vorbim totuşi de Primăria Bucureştiului, trebuie să includă şi persoane care nu şi-au manifestat dorinţa asta, din motive legitime. Adică nu putem să avem un candidat numai pentru că ceilalţi sunt mai proşti, mă rog, nu toţi, dar într-adevăr cu Petre Roman ne-am fi făcut de râs, dar nu ăsta-i motiv pentru a susţine pe cineva care-i la 4% în sondaje. Eu am toată simpatia pentru Cristian Buşoi ca persoană, dar aici vorbim totuşi de lucruri serioase, vorbim de alegerile pentru primarul general al Bucureştiului, e cea mai importantă alegere din acest an. E caraghios să pui în sondaj Petre Roman, Costică Canacheu, Cristian Buşoi şi Ludovic Orban. Resursa umană a Partidului Naţional Liberal se reduce numai la ei? Dintre ăştia unii îmi sunt foarte simpatici şi unii cred că chiar ar putea pune umărul cu foarte mult folos la alegerile locale, dar din principiu e o abordare greşită, iar dacă domnul Predoiu nu schimbă acest lucru, se sinucide şi el politic, dacă nu face ceva în direcţia asta”.

Nu ar fi exclusă varianta Mircea Raicu pentru alegerile pentru Primăria Capitalei, însă acesta nu are sprijin la vârful partidului.

Ultimatum pentru Tăriceanu – Călin Popescu – Tăriceanu are la dispoziție 12 zile să clarifice aliatul pe care-l va avea în alegerile din 2016. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca in situatia in care se adeverește că Tăriceanu negociaza cu PNL atunci va trebuie sa gaseasca sprijin la liberali pentru a continua la sefia Senatului.

Exista o oarecare nemultumire in grupul senatorial. Sper sa se lamureasca si atitudinea d/lui Tariceanu si sa vedem daca intr-adevar zvonurile legate de negocierea cu liberalii sunt adevarate, pentru ca pe de-o parte te afisezi in singurul lider al Opozitiei, pe de alta parte negociezi cu PNL si oamenii sunt destul de suparati. Daca zvonurile vor fi infirmate nu va fi niciun fel de problema. Mai sunt 10-12 zile. Se va pune problema daca noi PSD vom mai acorda sprijinul d/lui Tariceanu sau nu și daca dansul negociaza cu PNL va trebui sa caute sprijina acolo, nu la noi, a atenționat liderul PSD.

În PNL există multe persoane care și-ar dori ca Tăriceanu să fie candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, acesta având șanse mari la câștigarea alegerilor.

Alegeri locale din doi pasi

Liberalii, cei care au fost marii sustinatori ai organizarii alegerilor pentru functia de primar intr-un singur tur de scrutin vor acum revenirea la doua tururi. Ei ii vor solicita prim-ministrului Dacian Ciolos promovarea unei ordonante de urgenta in acest sens, avand in vedere ca in Parlament PNL este net in inferioritate fata de PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here