Acasă Educatie Bucurie mare pentru elevii care invata in Ilfov

Bucurie mare pentru elevii care invata in Ilfov

DISTRIBUIȚI

scoalaCa urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, şi colegiul prefectural din judeţul Vrancea a decis suspendarea cursurilor în ziua de luni, 18 ianuarie 2016, în toate unităţile de învăţământ preuniversitar de pe raza judeţului. În judeţul Galaţi, colegiul prefectural a stabilit suspendarea orelor de curs în unităţile de învăţământ din mediul rural. În judeţul Alba nu va funcţiona o singură şcoală.

Pe raza municipiului Brăila procesul instructiv-educativ din şcoli se va desfăşura în mod normal, în schimb, conform hotărârii colegiului prefectural, nu se vor organiza cursuri în unităţile de învăţământ din mediul rural şi din oraşele Făurei, Ianca şi Însurăţei. În judeţele Olt şi Dâmboviţa, în urma hotărârii colegiilor prefecturale, cursurile vor fi suspendate în 27 de şcoli, respectiv 12 şcoli.

Ministerul Educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare judeţene informarea la timp a părinţilor, elevilor şi cadrelor didactice, prin toate mijloacele de comunicare pe care le au la dispoziţie, cu privire la decizia de suspendare a cursurilor.

În ceea ce priveşte cursurile universitare din zonele afectate de ninsori şi viscol, reprezentanţii MENCS au luat legătura cu rectorii instituţiilor de învăţământ superior din oraşele aflate sub cod portocaliu. Reprezentanţii instituţiilor universitare au decis ca desfăşurarea cursurilor şi a examenelor să nu fie afectată. În situaţia în care studenţii nu vor reuşi să susţină evaluările din cadrul sesiunii curente, acestea vor putea fi reprogramate la nivelul fiecărei universităţi în parte.

Până la orele 17.00, din cauza condiţiilor meteo improprii, autorităţile locale au decis suspendarea orelor de curs de luni în Capitală şi în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Buzău, Vrancea şi Tulcea. În judeţele Alba, Brăila, Galaţi, Dâmboviţa şi Olt cursurile se vor desfăşura parţial.

Atenție mare la drum!

Recomandările polițiștilor rutieri pentru un trafic rutier sigur, pe timp de iarnă:

– Înainte de a pleca la drum, informați-vă temeinic despre condițiile meteo și starea drumurilor de pe sectorul de drum pe care urmează să îl parcurgeți. Daca nu este necesar, evitați să porniți la drum!!

– În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, echipați-vă corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, suficient combustibil).

– Verificați buna funcționare a sistemelor de frânare!

– Curățați bine mașina, asigurați-vă că parbrizul, luneta, farurile, stopurile și oglizile laterale oferă vizibilitate maximă asupra drumului!

– Folisiți luminile de întâlnire pe timpul zilei, permanent, în condiţii de vreme nefavorabilă.

– În trafic, adaptați o conduită preventivă!

– Semnalizați din timp orice manevră pe care intenționați să o efectuați

– Evitați, pe cât posibil, manevrele de depășire care nu sunt absolut necesare. Acestea nu scurtează semnificativ timpul de deplasare și pot pune în pericol siguranța traficului rutier.

– Păstrați o distanță suficientă față de autovehiculul din față pentru a vă putea opri în condiții de siguranță când situația o impune!

– Atenție la pietoni!

– Circulați cu viteză redusă, pentru a putea frâna în condiții de siguranță! Adaptați viteza la condițiile meteo-rutiere, îndeosebi pe drumul în curbă sau în pantă!

-Asigurați-vă că aveți suficient combustibil în rezervor, pentru ca, în cazul unor blocaje, să nu suferiți din cazul frigului și, totodată, să puteți continua drumul după deblocare!

– De asemenea, luați în calcul și posibilitatea întreruperii circulației pe unele drumuri, iar în acest caz, din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă și unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.

În cazul întreruperii traficului rutier din cauza zăpezii, conducătorii auto sunt sfătuiți să oprescă autovehiculele în afara părții carosabile pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Având în vedere că suntem în plin sezon de iarnă, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov recomandă tuturor participanților la trafic să manifeste prudență maximă! – foto – tiron.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here