Acasă Cultura LICEELE DIN ILFOV, ÎN COMPETIŢIE LA “TÂRGUL DE OFERTĂ EDUCAŢIONALĂ”

LICEELE DIN ILFOV, ÎN COMPETIŢIE LA “TÂRGUL DE OFERTĂ EDUCAŢIONALĂ”

DISTRIBUIȚI

 targ 2014 (8)În anul școlar 2014 – 2015 va funcționa și învățământul profesional de stat cu durata de trei ani

Viitorii  liceeni, acum elevi  de clasa a VIII-a din județul Ilfov, au participat la “Târgul  de ofertă educaţională” Ilfov – ediția 2014 organizat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Ilfov (CJRAE) în zilele de  21 și 22 mai la Casa Corpului Didactic Ilfov din Brănești. Evenimentul a fost organizat cu scopul de a veni în sprijinul absolvenţilor claselor a VIII-a, aceştia având astfel posibilitatea alegerii profilului pe care vor să îl studieze, după ce au consultat efertele educaţionale ale liceelor şi colegiilor din judeţul Ilfov.

Directorul C.J.R.A.E. Ilfov, prof. Maria Anghel, a precizat că acest eveniment ”este o ocazie frumoasă pentru  ca  într-un cadru festiv să se expună oferta educaţională a liceelor ilfovene. Târgul cu oferta educaţională este organizat pentru a oferi oportunitatea prezentării ofertei educaţionale, pentru anul 2014-2015, elevilor de clasa a VIII-a, părinţilor acestora, precum și cadrelor didactice implicate în orientarea și consilierea elevilor în vederea continuării studiilor în învățământul liceal sau profesional. Mulţumim Inspectoratului Școlar Județean Ilfov pentru sprijin, Casei Corpului Didactic Ilfov pentru găzduirea acestui eveniment, liceelor pentru modul spectaculos în care şi-au aranjat standurile. Pot să spun că avem ocazia să vedem că la întreg nivelul județului Ilfov se munceşte mult şi că se văd roadele acestei munci. ”

Prezenţa tuturor instituţiilor de învăţământ din zonă la târgul de ofertă educaţională a demonstarat că acţiunea a fost de bun augur; elevii, care vor deveni în curând liceeni, arătându-se încântaţi că au posibilitatea să înţeleagă şi să aleagă în cunoştinţă de cauză cea mai bună variantă pentru următorii patru ani de studiu, aceştia fiind decisivi pentru continuarea studiilor universitare. Zeci de elevi ai şcolilor gimnaziale din judeţ au vizitat standurile cu oferte educaţionale în perioada celor două zile cât a fost târgul, fiecare liceu întrecându-se în oferte, dar şi în numărul de premii şi medalii câştigate de elevi la concursurile şi olimpiadele şcolare, un motiv în plus pentru atrage noi elevi. Alături de unităţile de învăţământ  a fost prezent şi Consiliul Judeţean al Elevilor din judeţul Ilfov.

În anul școlar 2014 – 2015 va funcționa și învățământul profesional de stat cu durata de trei ani, organizat după clasa a VIII-a, ca parte a învăţământului secundar superior, ca învăţământ cu frecvenţă, cursuri de zi şi poate fi desfășurat şi în limbile minorităţilor naţionale. Potrivit Ordinului Ministerului Educației Naționale – privind organizarea, funcţionarea, admiterea şi calendarul admiterii în învăţământul profesional de stat cu durata de 3 ani – pot opta pentru acest tip de învățământ elevii înscrişi în clasa a VIII-a şi absolvenţii clasei a VIII-a din seriile anterioare (numai dacă au promovat clasa a VIII-a). De asemenea, pot opta pentru înscrierea în învăţământul profesional şi elevii din învăţământul special care finalizează învăţământul secundar inferior, cu respectarea reglementărilor în vigoare. Învăţământul profesional cu durata de 3 ani se finalizează cu examen de certificare a calificării profesionale. – CRISTINA ANGHELUŢĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here