Acasă Politic Licitație de 80 milioane euro pentru componenta de cloud dedicat a cloudului...

Licitație de 80 milioane euro pentru componenta de cloud dedicat a cloudului guvernamental

DISTRIBUIȚI

Licitația pentru componenta de cloud dedicat din cloudul guvernamental a fost deschisă ieri în  Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) și în Jurnalul Uniunii Europene.

Cloudul dedicat va conține cele mai eficiente și inovative tehnologii, valoarea achiziției este de aproape 80 milioane euro. Această componentă este rezultatul renegocierii PNRR cu Comisia Europeană, obținută de MCID la finalul anului trecut.

Dezvoltarea cloudului guvernamental al României este vizată de două investiții din PNRR – Componenta 7 Transformare Digitală. Finanțarea este de peste 500 de milioane de euro: 374,73 milioane euro pentru implementarea efective a infrastructurii de cloud guvernamental și 187,05 milioane de euro pentru migrarea sistemelor informatice ale instituțiilor publice în cloudul guvernamental.

Cloudul guvernamental operațional va trebui să ducă la reducerea costurilor și creșterea calității activităților sectorului public și accesibilitatea serviciilor de e-guvernare.

Această reformă este asumată de statul român prin PNRR și vizează intensificarea schimbului de date în format electronic, standardizarea și transformarea datelor guvernamentale, crearea unei arhitecturi guvernamentale pentru guvernanța centrelor de date și a serviciilor de cloud, precum și transformarea digitală a serviciilor guvernamentale.

 

 

1 COMENTARIU

  1. […] Licitația pentru componenta de cloud dedicat din cloudul guvernamental a fost deschisă ieri în  Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) și în Jurnalul Uniunii Europene. Cloudul dedicat va conține cele mai eficiente și inovative tehnologii, valoarea achiziției este de aproape 80 milioane euro. Această componentă este rezultatul renegocierii PNRR cu Comisia Europeană, obținută de MCID […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here