Acasă Social Sondaj realizat de Prefectura Capitalei: Peste 60% dintre elevii respondenţi – de...

Sondaj realizat de Prefectura Capitalei: Peste 60% dintre elevii respondenţi – de acord cu teste antidrog în şcoli

DISTRIBUIȚI

Mai mult de jumătate (60,2%) dintre cei peste 20.000 de elevi care au răspuns la chestionarul despre stupefiante, realizat de Prefectura Capitalei, sunt de acord cu introducerea testelor antidrog în şcoli, iar 50% cu efectuarea periodică a analizelor de sânge, în vederea depistării substanţelor în sânge.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei citat de TVR.info, 77,2% dintre elevii care au răspuns chestionarului consideră că introducerea cursurilor antidrog în programa şcolară ar fi foarte benefică pentru tineri.

De asemenea, 61% dintre respondenţi consideră că oamenii care consumă substanţe interzise sunt mai degrabă persoane cu afecţiuni, nu infractori.

În urmă cu câteva luni, Prefectura Capitalei a iniţiat o dezbatere publică referitoare la introducerea unor măsuri de prevenţie a consumului de substanţe interzise şi droguri în rândul tinerilor şi elevilor din şcolile bucureştene, iar prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, anunţa realizarea unui amplu sondaj la nivelul Bucureştiului, la care au răspuns peste 20.000 de elevi.

 

1 COMENTARIU

  1. […] Mai mult de jumătate (60,2%) dintre cei peste 20.000 de elevi care au răspuns la chestionarul despre stupefiante, realizat de Prefectura Capitalei, sunt de acord cu introducerea testelor antidrog în şcoli, iar 50% cu efectuarea periodică a analizelor de sânge, în vederea depistării substanţelor în sânge. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei citat de TVR.info, […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here