Acasă Interne LIDER DE PARTID ARESTAT PENTRU LUARE DE MITĂ

LIDER DE PARTID ARESTAT PENTRU LUARE DE MITĂ

DISTRIBUIȚI

Presedintele Partidului Verde Bihor, Mihaela Bodonea, care fusese retinuta de procurorii DNA dupa ce a primit 6.500 de euro pentru a ceda unei alte formatiuni 192 de locuri de membru in comisiile de supraveghere din sectii de votare la europarlamentare, a fost arestata preventiv.

Tribunalul Bihor a admis, duminica seara, propunerea de arestare preventiva formulata de procurorii DNA Oradea pe numele presedintelui filialei judetene a Partidului Verde, Mihaela Bodonea, femeia fiind cercetata pentru folosire a influentei in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite, potrivit Ziare.com.

Potrivit unor surse judiciare, ea ar fi pretins de la mandatarul filialei Bihor a Fortei Civice 11.010 de euro, din care a luat 6.500 de euro, ca sa cedeze jumatate din cele 650 de locuri in sectiile de votare din judetul Bihor, cate au revenit verzilor pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

Infatisarea de duminica de la Tribunal, programata initial la orele 16.00, a inceput cu o intarziere de mai bine de trei ore, deoarece femeia a facut un atac de panica, iar avocatul sau a cerut o amanare pentru a-i aduce medicamente.

Dezbaterile s-au reluat in jurul orelor 19.00, iar in final magistratii Tribunalului Bihor au decis arestarea Marianei Bodonea pentru o perioada de 30 de zile.

Avocatul femeii, Kolozsi Arpad, a declarat, ca pentru cedarea locurilor in sectiile de votare Bodonea a avut girul conducerii organizatiei judetene a partidului. „Pozitia clientei a fost constanta. Nu a negat ca a primit o suma de bani. A negat ca ar fi primit suma de bani cu titlu de coruptie, spunand ca a existat intr-adevar o intelegere la nivelul partidului dumneaei si al partidului denuntator, privind un troc de posturi, functii, la nivelul sectiilor de votare si ca pentru aceasta ea a inteles sa primeasca o suma de bani, care a fost intr-adevar si acceptata, dar suma de bani nu era cu titlu de mita sau un alt aspect de coruptie, ci unul de sponsorizare, pentru ca suma trebuia folosita pentru campania electorala care se desfasura in continuare”, a declarat Kolozsi. Decizia Tribunalului nu este definitiva, fiind contestata deja la Curtea de Apel Oradea.

Partidul Verde a transmis, duminica seara, un comunicat de presa prin care se delimiteaza de actiunile presedintelui interimar al organizatiei judetene Bihor, Mihaela Bodonea. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here