Acasă Info Local Limitarea cash-ului, revizuită în următoarea ședință de Guvern

Limitarea cash-ului, revizuită în următoarea ședință de Guvern

DISTRIBUIȚI

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat marţi că la nivelul conducerii Coaliţiei a avut loc o analiză aplicată asupra măsurii privind plăţile în numerar şi s-au convenit o serie de modificări necesare, care să contribuie la protejarea mediului de afaceri şi a cetăţenilor de bună credinţă. La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că în prima şedinţă de Guvern, va revizui propunerile venite de la ANAF şi Ministerul Finanţelor privind limitarea cash-ului.

Potrivit liderului liberal, toate limitele actuale de cash vor fi menţinute, atât la persoanele fizice, cât şi la cele juridice, cu două excepţii: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi.

”Am avut, astăzi, la nivelul conducerii Coaliţiei o analiză aplicată asupra măsurii privind plăţile în numerar”, a transmis Ciucă.

”În urma dialogului nostru, am convenit o serie de modificări necesare, care să contribuie la protejarea mediului de afaceri şi a cetăţenilor de bună credinţă. Astfel, toate limitele actuale de cash vor fi menţinute, atât la persoanele fizice, cât şi la cele juridice. Cu două excepţii: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

”Pe de altă parte, am convenit, împreună, că vom continua cu fermitate lupta cu evaziunea fiscală în România şi vom promova, de comun acord, măsuri în acest sens”, a mai spus Ciucă.

Marcel Ciolacu: Voi revizui propunerile venite de la ANAF şi Ministerul Finanţelor

La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că în prima şedinţă de Guvern, va revizui propunerile venite de la ANAF şi Ministerul Finanţelor privind limitarea cash-ului.

”Am spus că voi fi mereu alături de micii întreprinzători şi de oamenii simpli, fără excepţie. În ultimele zile am avut mai multe discuţii cu aceştia, cât şi cu mediul de afaceri şi cu reprezentanţii sistemului bancar. Şi mi-au spus anumite lucruri de bun simţ legate de măsurile venite de la ANAF şi Ministerul Finanţelor legate de cash. Aceşti oameni nu sunt evazionişti, ci sunt cei pe umerii cărora se sprijină această ţară!”, a transmis premierul pe Facebook.

”Prin urmare, în prima şedinţă de Guvern voi revizui propunerile venite de la ANAF şi Ministerul Finanţelor, pentru că datoria mea este să intervin atunci când lucrurile o iau într-o direcţie greşită”, a mai spus Ciolacu.

3 COMENTARII

  1. […] Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat marţi că la nivelul conducerii Coaliţiei a avut loc o analiză aplicată asupra măsurii privind plăţile în numerar şi s-au convenit o serie de modificări necesare, care să contribuie la protejarea mediului de afaceri şi a cetăţenilor de bună credinţă. La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here