Acasă Editorial Lumea de mâine

Lumea de mâine

DISTRIBUIȚI

 

                                Motto: ”Nu știu care vor fi armele celui de al III-lea război mondial

                                  dar ale celui de al IV-lea vor fi bâtele și pietrele”. / Albert Einstein

De peste un deceniu, am abordat cele mai diverse teme. Evident că cele mai multe au avut ca temă interesul cititorilor noștri, ilfoveni. Am respectat menirea publicației noastre județene. Dar, din când în când, am depășit granița județului și am abordat teme naționale, europene și chiar mondiale. Așa cum voi face în rândurile următoare…

Surprinzător, începem cu ultima carte scrisă de austriacul (de origine evreiască) Ștefan Zweig, intitulată ”Lumea de mâine”. În acea ultimă carte (s-a sinucis în 1942 în Brazilia) făcea o comparație între lumea din anul 1900 și cea din 1940. În 1900, pentru o femeie (cu precădere din orașul natal, capitală de imperiu, Viena) era o sfidare, o pudoare să-și arate piciorul fără a fi acoperit de un ciorap! Și Ștefan Zweig se mira de moralitatea din jurul anului 1940.

Dar astăzi, după 80 ani, ce se poate spune despre aceste istorice consemnări? Mass-media vizuale excelează în a ne prezenta frumoase femei în ”poziție șocantă” pentru bărbați picior peste picior. Și atunci ne întrebăm și întrebăm cine pe cine agresează? Bolnavii psihici și sexuali sau acele tinere care, din dorințe materiale, de publicitate, de notorietate își expun cu nonșalantă ”șocantele” pulpe inferioare (neapărat încrucișate) completate cu busturi apetisante? Acestora li se adaugă și potentații materiali sau politici ai ”zilei”…

În același timp, capitala e plină de fete tinere, între 15 și spre 20 ani, care arată superb. Sunt eleve cărora nu le lipsește deja obișnuita țigară. Vorba unui tânăr: sunt îndopate cu ”E-uri” și hormoni!

Și, în drumurile noastre de ilfoveni prin marele oraș, mai observăm că ai noștri tineri sunt slabi, au țeasta golită (la propriu) și niște pantaloni căzuți spre genunchi. De ce ne mai mirăm că tinerele noastre adolescentine preferă bărbați maturi cu autoturisme luxoase, cu bani și promisiuni ademenitoare?!

Prin ceea ce ne prezintă unele dintre posturile tv se înțelege că omenirea se întoarce la origini. Adică din acele atât de îndepărtate vremuri când undeva, în zona ecuatorială, veșmintele erau inutile și amorul liber necesar și la discreție. Adică atunci când nu existau granițe de pudoare între sexe, iar menirea speciei umane era să se înmulțească, să domine celelalte viețuitoare. Ceea ce s-a și întâmplat.

Prin urmare, acum există o mare risipă de sex! Dar risipa este de orice. Să nu ocolim și altele dintre marile probleme ale omenirii, cum ar fi străduința de a rezolva sufocanta poluare sau ”inundarea” (pur și simplu) a  omenirii cu deșeuri. S-a spus că una dintre salvările omenirii, în ceea ce privește sursele de energie, este cea nucleară. Acum omenirea are o altă problemă majoră: radioactivitatea.

Am epuizat problemele majore ale omenirii de azi? Nici vorbă! Să nu evităm o altă problemă: suprapopularea planetei care se îndreaptă spre zece miliarde! Planeta poate suporta aceste suflete, numai că ele nu se înmulțesc proporțional cu cele existente azi, ci după un alt algoritm! Națiunile civilizate, conștiente că resursele pământului sunt limitate,  își controlează normal, eficient, necesar, “reproducția umană”.  Altele profită! – VASILE BOLBOJA

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here