Acasă Info Local MĂGURELE, „MECCA OAMENILOR DE ȘTIINȚĂ”

MĂGURELE, „MECCA OAMENILOR DE ȘTIINȚĂ”

DISTRIBUIȚI

Aproximativ 1.000 de cercetători în fizică și chimie și ingineri din centre internaționale renumite vor veni anual în orașul ilfovean Măgurele pentru a lucra în laboratorul ELI-NP (Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics), care urmează să fie construit în spatele reactorului nuclear din localitate. „În contextul actual, în care laboratorul științific ELI-NP implementat de Uniunea Europeană va atrage numeroase oportunități, orașul Măgurele trebuie să se dezvolte pe partea de construcții civile. Investițiile în construcțiile civile vor aduce beneficii multiple pentru guvern, investitori, societate civilă și locuitorii orașului. Încurajez și susțin toate proiectele care pot contribui la dezvoltarea orașului și comunității din Măgurele”, a declarat Narcis Constantin, viceprimarul orașului Măgurele, citat de Agerpres.

Un complex rezidențial ridicat de un grup de investitori britanici a fost inaugurat la Măgurele, investiția venind în contextul în care se preconizează că în câțiva ani orașul, situat la 12 kilometri de București, va fi „Mecca oamenilor de știință” din toată lumea. Într-o jumătate de an, investitorii britanici au ridicat zece blocuri în ideea de a oferi locuințe la prețuri rezonabile pentru savanții care lucrează la Institutul pentru Fizica Pământului de la Măgurele și pentru cei care vor fi angajați să facă studii la cel mai puternic laser din lume.

„Este extraordinar că suntem implicați în acest proiect de la Măgurele, unde se face istorie cu proiectul ELI prin crearea celui mai puternic laser din lume și că avem fantastica oportunitate să pășim pragul acestui oraș”, a explicat unul dintre investitorii britanici, Richard Cope. În complexul realizat de investitorii britanici o garsonieră costă 20.000 de euro, iar un apartament cu patru camere nu depășește 70.000 de euro, primii cumpărători achiziționându-și noile locuințe la inaugurarea complexului.

În total, investiția de la Măgurele va fi 293 de milioane de euro, bani proveniți din fondurile structurale. Laboratorul de la Măgurele va fi dat în funcțiune în 2017, odată cu celelalte două laboratoare, din Cehia și Ungaria. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here