Acasă Economie MAI AVEM PĂDURI ÎN ILFOV?

MAI AVEM PĂDURI ÎN ILFOV?

DISTRIBUIȚI

mai avem paduri 

Consilierul județean George Piha: 

Valoarea tăierilor ilegale din pădurile României a fost evaluată de Curtea de Conturi la cinci miliarde de euro, ceea ce face din această problemă una de interes național. Potrivit rapoartelor, în ultimii opt ani, în România s-a tăiat de două ori mai mult decât s-a putut regenera prin împăduriri. Măsurile de stopare a tăierilor ilegale prin controale și introducerea de noi mecanisme de urmărire s-au dovedit insuficiente sau ineficiente, dacă ținem cont de faptul că tot Curtea de Conturi vorbește despre o încurajare și perpetuare a infracțiunilor la regimul silvic – tăierea și comercializarea ilegală a lemnului. Mass-media și ONG-urile au prezentat frecvent modalitățile prin care eforturile autorităților de a stopa fenomenul defrișărilor ilegale sunt ocolite sau deturnate de ceea ce poate fi numit ”Frăția Drujbelor”, persoane și firme interesate doar de creșterea veniturilor proprii, nicidecum de echilibru ecologic, consevarea ariilor protejate sau refacerea pădurilor României.

Consecințele acestei stări de fapt încep să se vadă și vor fi și mai vizibile dacă vom continua să rămânem impasibili față de aceste activități ilegale. În prezent, Direcția Silvică Ilfov administrează aproape 19.000 de hectare de suprafață forestieră, rest a ceea ce erau odinioară vestiții Codri ai Vlăsiei.

Având în vedere gravitatea și amploarea fenomenului despăduririlor care se petrece în fondul forestier al României, în calitate de membru al Comisiei județene pentru agricultură și protecția mediului solicit Direcției Silvice Ilfov să dea publicității evoluția volumului de lemn recoltat și situația lucrărilor de regenerare efectuate în ultimii zece ani în pădurile Ilfovului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here