Acasă Economie MAI BUNĂ ȘUNCA DECÂT MUNCA

MAI BUNĂ ȘUNCA DECÂT MUNCA

DISTRIBUIȚI

Șomerii din Ilfov nu vor să muncească

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov a organizat, la 24 aprilie 2015, în incinta Colegiului Economic Viilor din Bucureşti, Bursa Generală a Locurilor de Muncă. La eveniment au fost invitaţi să participe 350 de angajatori, dar au participat doar 41, oferta lor fiind de 554 de locuri de muncă. Nici ilfovenii nu au fost prea interesați, doar 600 de șomeri fiind prezenți.lenesi

Locurile de muncă oferite cu prilejul acestui eveniment au fost structurate astfel: 53 posturi pentru studii superioare, 501 posturi pentru studii medii, 469 pentru muncitori calificaţi și 32 pentru muncitori necalificaţi. Totodată, a fost organizat un punct de informare şi consiliere profesională, precum şi un punct de informare cu privire la posibilităţile de reconversie profesională. Participanţii au avut astfel posibilitatea de a identifica mai uşor locul de muncă potrivit pregătirii lor profesionale sau cursul de calificare dorit.

Prin intermediul consilierului EURES au fost prezentate ofertele angajatorilor din Spaţiul Economic European (308 posturi vacante).

Evenimentul a avut ecou în rândul elevilor

Interesant este faptul că evenimentul a avut ecou în rândul elevilor de pe raza judeţului Ilfov. Astfel, aproximativ 100 de persoane au primit servicii de informare profesională și tehnici de căutare a unui loc de muncă – întocmirea corectă a unui CV – Europass, realizarea unei scrisori de intenție, prezentarea unui interviu.

Din rândul populaţiei inactive (6,06 milioane de persoane), 376.000 de persoane cu vârsta cuprinsă între 15 și 74 de ani ar vrea să meargă la serviciu, dar nu s-au sinchisit să-şi caute o slujbă, iar alte 4.000 de persoane căutau un loc de muncă, dar nu erau disponibile să înceapă lucrul. Aceste două categorii de persoane inactive alcătuiesc împreună forţa de muncă potenţială adiţională, care în 2014 a fost de 380.000 de persoane, reprezentând echivalentul a 4,1% din populaţia activă, potrivit INS. Cei mai mulţi proveneau din sate şi comune (243.000) şi erau bărbaţi (159.000). Aceleaşi date arată că puţin peste un sfert dintre cei care lucrau anul trecut cu program parţial (238.000 de persoane) doreau şi erau disponibili să lucreze mai multe ore. Această categorie de persoane (subocupate – n.r.) a reprezentat 2,6% din populaţia activă, 2,8% din populaţia ocupată şi peste un sfert (27,7%) din numărul total al persoanelor care lucrau cu program de lucru parţial.

1 COMENTARIU

  1. Liviu, corecta preeizarca intr-o anumita masura: clar Basescu vine din FSN si el insusi a luat o gramada de decizii proaste in timpul mandatului, mai ales in ce priveste anumite persoane din jur etc Dar, e totusi singurul care, in ultimii 5 ani, in timp ce restul adica PNL ca de la PSD-Geioana-Vanghelie nu ai asteptari s-a tot apropiat de PSD si a dat mana nu doar cu Geoana, ci si cu Nastase si nasul Iliescu, Basescu s-a indepartat de astia. E normal, in aceste conditii, sa se transfere nemultumirea pentru tentativa jalnica de a manipula simbolistica Timisoarei in stilul lui Iliescu ( golanilor / necivilizatilor ) catre Basescu, din lipsa de alternative. Antonescu putea fi o alternativa de viitor, in schimb el a ales sa se ingroape moral si politic.Btw, nu au avut loc manifestari doar in Bucuresti, dupa showul din Timisoara, ci si in Cluj, Targoviste, Iasi, Constanta etc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here