Acasă Politic MANEVRA LUI PONTA: RUPEREA ALIANȚEI CU UNPR?

MANEVRA LUI PONTA: RUPEREA ALIANȚEI CU UNPR?

DISTRIBUIȚI

victor-ponta-i-gabriel-oprea_335189Rămânerea sa în funcţia de premier îi lasă loc de manevră lui Victor Ponta în interiorul coaliţiei de guvernare, mai ales că scandalul salariilor pentru demnitari au acutizat tensiunile dintre Victor Ponta şi Gabriel Oprea. Potrivit unor surse din PSD, citate de gandul.info, Victor Ponta urmăreşte chiar revocarea lui Gabriel Oprea din Guvern şi ruperea alianţei cu UNPR. Ponta nu vrea să mai amâne momentul, dorind să se descotorosească de Gabriel Oprea rapid. Motivul pe care îl va invoca Ponta va fi adoptarea salariilor pentru demnitari de către Guvern pe la spatele său, deşi vicepremierul l-a anunţat de ordonanţa pe care urma să o aprobe Guvernul săptămâna trecută. Dacă revocarea lui Oprea din Guvern nu va duce la ruperea coaliţiei de guvernare, Ponta va face această mişcare înainte de o eventuală moţiune de cenzură a liberalilor. Ponta îşi are asigurat scaunul de premier până în toamnă, la începutul sesiunii parlamentare, moment de la care intenţionează să ducă PSD în Opoziţie până la alegerile de anul viitor, potrivit surselor citate.

Capul lui Gabriel Oprea nu este singurul pe care îl vizează Ponta. Premierul intenţionează să-l schimbe şi pe Valeriu Zgonea de la conducerea Camerei Deputaţilor pentru ajutorul acordat liberalilor la votul care l-a dus pe Mihai Răzvan Ungureanu direct pe scaunul de şef al SIE. Surse din PSD au mai declarat că Ponta va încerca să-şi impună oamenii în funcţii de conducere la Congresul PSD din toamnă, cu ajutorul România TV, A3 şi,B1 TV. Rovana Plumb este omul pe care Ponta îl va promova în fruntea partidului până la alegerile de anul viitor, au mai spus sursele citate.

Precedentul Dragnea – De ce gestul lui Ponta de a-şi da demisia de la conducerea PSD nu este unul de sacrificiu? Pentru că în PSD mai este un caz, Liviu Dragnea, condamnat în primă instanţă la închisoare cu suspendare, care chiar şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte executiv al PSD, poziţie echivalentă cu locul 2 în PSD, însă demisia s-a dovedit a fi una de operetă. Deşi nestatutar, însuşi Victor Ponta a creat o nouă funcţie pentru Liviu Dragnea, aceea de coordonator politic al partidului, iar Dragnea ia parte, în continuare, la deciziile de la vârf ale PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here