Acasă Anchete Mari firme de deșeuri medicale, anchetate pentru posibilă împărțire a pieței

Mari firme de deșeuri medicale, anchetate pentru posibilă împărțire a pieței

DISTRIBUIȚI

Consiliul Concurenței a început o investigație privind o posibilă înțelegere între cele mai mari firme din piața serviciilor de tratare și eliminare a deșeurilor medicale din România.

Companiile investigate sunt SC Stericycle România SRL (o companie americană, lider de piață, care face obiectul unui dosar penal privind presupusa depozitare ilegală a deșeurilor medicale la o groapă de gunoi), SC Mondeco SRL, SC AKSD România SRL, SC Bio Hazard SRL, SC Xtreme Ecogreen SRL, SC Loret del Mar SRL, SC Eco Diotti SRL și SC Eco Fire Sistems SRL.

Consiliul Concurenței are indicii privind o posibilă împărțire a pieței serviciilor de tratare și eliminare a deșeurilor rezultate din activități medicale, precum și posibila blocare a accesului pe piață al altor companii concurente.

Inspectorii instituției au făcut inspecții inopinate la sediile unor companii implicate și au ridicat documente. Investigația a fost declanșată ca urmare a indiciilor obținute în cadrul anchetei sectoriale derulate de autoritatea de concurență pe piața deșeurilor medicale.

Analiza Consiliului Concurenței a arătat că piața serviciilor de tratare și eliminare a deșeurilor medicale este puternic concentrată, trei companii gestionând aproximativ 70% din totalul cantităților de deșeuri medicale în 2019, iar primele cinci aproximativ 80%.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here