Acasă Economie Marian Petrache – 40 de povești de succes

Marian Petrache – 40 de povești de succes

DISTRIBUIȚI

CJ Ilfov munca 

 LOCURI DE MUNCĂ PENTRU TINERI ȘI BANI PENTRU ÎNCEPUTUL UNEI AFACERI

În “Programul de Dezvoltară Locală”, cu care Marian Petrache a câștigat câştigat alegerile în 2012, un punct important l-a reprezentat dezvoltarea antreprenoriatului la tineri şi crearea de noi locuri de muncă.

La sfârșitul anului trecut a fost finalizată implementarea a trei mari proiecte, amintește Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov. Prin proiectul ”Întreprinderi sociale responsabile”, care a fost cofinanțat de Fondul Social European (FSE), prin Programul Operațional Sectorial «Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013» şi a fost derulat în doua regiuni de implementare – București – Ilfov și Centru, au fost create 39 de locuri de muncă, 30 dintre acestea fiind ocupate de persoane vulnerabile. Prin cel de-al doilea proiect ”SOCEC-NET” au fost asigurat alte 72 de locuri de muncă în regiunile Bucureşti Ilfov şi Sud – Muntenia. 159 de persoane vulnerabile au participat la programul de formare, la nivelul regiunilor Bucuresti-Ilfov si Sud Muntenia. Prin intermediul celui de al treilea proiect – ”Antreprenoriatul – şansa unui viitor mai bun pentru tineri” – au fost instruiţi 435 de tineri care au aflat din tainele antreprenoriatului. 110 au depus proiecte, iar 40 de tineri au primit finanțare până în 25.000 de euro pentru a-și deschide o afacere.

Marian Petrache a reușit să implementeze, în județul Ilfov, cu fonduri proprii ale Consiliului Județean sau prin atragerea de fonduri europene, 40 de poveşti de succes pentru cele 40 de unități administrative din Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here