Acasă Anchete Marius Grosu, fost șef de post la Poliția Brănești, primește 500.000 despăgubiri...

Marius Grosu, fost șef de post la Poliția Brănești, primește 500.000 despăgubiri de la stat

DISTRIBUIȚI

Completul format din judecatorii Andreea Popescu, Camelia Mioara Spranceana si Ioan Popa de la Sectia a IV-a civila a Curtii de Apel Bucuresti, a decis in data de 5 aprilie 2017 obligarea Statului roman la plata a 500.000 lei catre Marius Grosu, fostul sef al Postului de Politie Branesti, judetul Ilfov, cu titlu de daune morale pentru modul in care Directia Nationala Anticoruptie l-a cercetat in dosarul ”Sectia 5”, in care zeci de politisti au fost arestati pentru presupuse fapte de coruptie, scrie Lumea Justiției. Politiștul a stat 12 luni în arest.

Marius Grosu a fost arestat in octombrie 2003, fiind acuzat de luare de mita in forma continuata, complicitate la furt calificat de produse petroliere si asociere pentru savarsirea de infractiuni, alaturi de alti 41 de politisti, la randul lor arestati. In ciuda circului mediatic de la acea data, dupa o lunga judecata, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis condamnarea politistilor la pedepse mici cu suspendare sau chiar achitarea unora.

In urma pronuntarii acestei decizii, fostul sef al Postului de Politie Branesti, judetul Ilfov, a chemat in judecata Directia Nationala Anticoruptie si Statul roman prin Ministerul Finantelor Publice intr-un dosar ce avea ca obiect „reparare prejudicii erori judiciare”. In recurs, Curtea de Apel Bucuresti a decis obligarea Statului roman la plata a 500.000 lei catre Marius Grosu, respingand in acelasi timp recursul formulat de DNA pe motiv ca a fost tardiv formulat.

Prin decizia penală nr. 2.348 din 3 iulie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât achitarea inculpatului Marius Grosu, şeful Poliţiei Brăneşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, favorizarea infractorului şi sustragere sau distrugere de înscrisuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here