Acasă Educatie Medalii de aur, de argint și de bronz pentru elevii români, la...

Medalii de aur, de argint și de bronz pentru elevii români, la Olimpiada Internaţională de Fizică a Ţărilor din Asia

DISTRIBUIȚI

Elevii români au obţinut medalii de aur, de argint și de bronz la Olimpiada Internaţională de Fizică a Ţărilor din Asia (APhO 2023), anunță Ministerul Educaţiei.

Alexandru Momoiu, clasa a XI-a, la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Andrei-Darius Dragomir, clasa a XI-a, la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti au obţinut medalii de aur.

Alexandru Iorga, clasa a XII-a, la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti a primit medalia de argint, iar Răzvan-Gabriel Marcu, clasa a XII-a, la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti medalia de bronz.

Mai mulți elevi au primit menţiuni de onoare:  Alexandru-Ştefan Işfan, clasa a XII-a, la Colegiul Naţional ‘Tudor Vladimirescu’ din Târgu Jiu, Mihnea Buţiurcă, clasa a XII-a, la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, Robert Stănescu la clasa a XII-a, Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti şi Rareş Theodor Marinescu, la clasa a IX-a, la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Profesori coordonatori ai lotului au fost conf. univ. dr. Sebastian-Dumitru Popescu de la Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi şi prof. dr. Gabriel Florian de la Colegiul Naţional Carol I din Craiova.

Olimpiada Internaţională de Fizică a Ţărilor din Asia  a avut loc în perioada 21 – 28 mai, la Ulan Bator, în Mongolia. Sursa:agerpres.ro

 

2 COMENTARII

  1. […] Elevii români au obţinut medalii de aur, de argint și de bronz la Olimpiada Internaţională de Fizică a Ţărilor din Asia (APhO 2023), anunță Ministerul Educaţiei. Alexandru Momoiu, clasa a XI-a, la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Andrei-Darius Dragomir, clasa a XI-a, la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti au obţinut medalii de […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here