Acasă Politic Medicii de familie atrași în lupta electorală

Medicii de familie atrași în lupta electorală

DISTRIBUIȚI

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) a transmis duminică seara un comunicat prin care solicită ”demiterea urgentă” a lui Virgil Guran, consilier al premierului Ludovic Orban, în urma unor declarații pe care acesta le-a făcut la televiziune. Totodată, medicii de familie precizează că aşteaptă din partea lui Virgil Guran ”scuze publice adesate corpului medical”.

Potrivit SNMF, Virgul Guran a afirmat, în cadrul unei emisiuni televizate: ”Trebuie să iei măsuri, dacă nu eşti ferm, vei pierde. Şi trebuie să înţeleagă toată lumea. Cine vrea să trimită medici să moară? (…) Ce să facem? E ca la militari, îi trimiţi la război, mai mor unii dintre ei, din păcate”.

”Declaraţia lui Virgil Guran, reprezentant al Executivului, este cinică şi iresponsabilă, militarii merg la război înarmaţi, nu ca medicii de familie, cu mâinile goale. Lipsa de respect pentru medici şi lipsa de empatie faţă de pacienţi îl descalifică pentru orice funcţie publică. Sperând că declaraţia acestui consilier este o părere personală şi nu reprezintă poziţia Guvernului român, SNMF cere urgent demiterea sa”, se spune în comunicat.

SNMF precizează că declaraţia consilierului a fost făcută în contextul reacţiei mediciilor de familie la afirmaţia ministrului Sănătăţii, care a anunţat că aceştia se vor deplasa la domiciliile celor confirmaţi pozitiv.

”Precizăm că medicii de familie nu dispun de maşini care pot fi decontaminate, nu dispun de echipamente potrivite și nici de posibilitatea de a se echipa și dezechipa în condiții de siguranță”, punctează SNMF.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here