Acasă Info Local METODA ”ACCIDENTUL” FACE ÎNCĂ VICTIME ÎN ILFOV

METODA ”ACCIDENTUL” FACE ÎNCĂ VICTIME ÎN ILFOV

DISTRIBUIȚI

metodaaccidentulsaperfectionat-1427284323 

Polițiștii din Măgurele au identificat șase bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 22 și 41 de ani, bănuiți că în perioada noiembrie 2014 – februarie 2015 ar fi înșelat, prin metoda “Accidentul”, mai multe persoane din oraș, prejudiciul cauzat fiind de peste 40.000 de lei.

Cei în cauză apelau numere alese întâmplător din cartea de telefoane și se recomandau ca fiind rude apropiate ale victimelor, spunându-le acestora că ar fi produs un accident, pe o trecere de pietoni, soldat cu rănirea gravă a unei femei însărcinate. Pentru a nu li se întocmi dosar penal, cei în cauză solicitau victimelor diverse sume de bani. În cazurile în care părțile vătămate erau de acord, la domiciliile acestora se prezentau membrii grupării, care pretindeau că sunt avocații rudelor victimelor, și ridicau sumele de bani, stabilite în urma apelului telefonic. În urma activităților investigative efectuate, polițiștii au identificat persoanele în cauză și cercetează patru dintre acestea în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, alte trei persoane aflându-se în penitenciar pentru infracțiuni de același gen.

Se constată, din păcate, că metoda ”Accidentul” face în continuare victime, în ciuda campaniilor de presă duse de Poliție, în plasa escrocilor căzând atât persoanele vârstnice, dar și cele tinere. Interesant este că mulți dintre escroci acționează chiar dacă se află după gratii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here