Acasă Social Ministerul Mediului alocă peste 3 milioane de lei pentru studii despre calitatea...

Ministerul Mediului alocă peste 3 milioane de lei pentru studii despre calitatea aerului

DISTRIBUIȚI

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor alocă 3,235 milioane lei, fără TVA, pentru servicii de elaborare de studii privind calitatea aerului. Contractul va fi încheiat pe o perioadă de 18 luni, potrivit anunţului de participare postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Obiectul achiziţiei îl reprezintă elaborarea unui ”studiu privind evaluarea calităţii aerului prin modelarea matematică a dispersiei poluanţilor emişi în aer”. ”Prin acest studiu se va realiza colectarea, structurarea, prelucrarea şi interpretarea informaţiilor existente referitoare la poluanţii atmosferici şi evaluarea calităţii aerului la nivel naţional şi local prin utilizarea de tehnici de modelare a dispersiei poluanţilor atmosferici, în scopul unei eficiente gestionări a calităţii aerului şi a îndeplinirii obligaţiilor de raportare în conformitate cu cerinţele legislaţiei europene din domeniu”, se precizează în anunţ.

Studiul are ca scop realizarea unor obiective specifice precum: analiza inventarelor locale de emisii elaborate de agenţiile pentru protecţia mediului (seria 2019-2021), corectarea acestora, după caz, repartizarea pe gridul EMEP a datelor de emisii de poluanţi atmosferici, aferente anului 2019 şi identificarea emisiilor provenite de la sursele punctuale de mari dimensiuni.

De asemenea, cercetarea vizează evaluarea la nivel naţional prin modelarea dispersiei poluanţilor în aer, pentru fiecare dintre anii 2019, 2020, 2021, precum şi evaluarea calităţii aerului la scară medie prin modelarea dispersiei poluanţilor în aer pentru toate aglomerările din România stabilite conform legii, pentru anii 2020 şi 2021.

Totodată, studiul are ca scop evaluarea calităţii aerului la scară medie sau redusă prin modelarea dispersiei poluanţilor în aer în 10 arii din zone de pe teritoriul României stabilite de comun acord cu beneficiarul în funcţie de rezultatele monitorizării calităţii aerului pentru anii 2020 şi 2021, precum şi gestionarea calităţii aerului la nivel naţional prin modelarea dispersiei poluanţilor în aer, pentru anul 2021, şi stabilirea zonelor de protecţie pentru staţiile de monitorizare a calităţii aerului pentru care nu au fost stabilite zone de protecţie.

Potrivit anunţului, achiziţia se referă la un proiect şi/sau program finanţat din fonduri ale Uniunii Europene.

Contractul va fi atribuit prin licitaţie deschisă, pe criteriul celui mai bun raport calitate – preţ. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 18 mai 2022, ora 15:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here