Acasă Economie Ministrul Energiei: ”Rețelele de benzinării ar trebui să fie corecte cu românii....

Ministrul Energiei: ”Rețelele de benzinării ar trebui să fie corecte cu românii. Când scade costul de achiziție, scazi și prețul la carburanți”

DISTRIBUIȚI

Consiliul Concurenței, Antifrauda și ANPC-ul au instrumentele să supravegheze corelațiile de preț

sMinistrul Energiei, Virgil Popescu, a vorbit joi seara la Digi24 despre o posibilă scădere a prețului carburanților la pompă, în contextul în care barilul de petrol a ajuns la o cotație echivalentă cu cea de dinaintea izbucnirii războiului din Ucraina. „Prețul barilului a scăzut, ar trebui să urmeze o scădere a prețului la benzină. Haideți să vedem în zilele următoare, pentru că ar trebui să vedem în zilele imediat următoare că se întâmplă ceva în bine cu prețul la benzină și apoi cu prețul la motorină”, a spus ministrul, care a adăugat că „așa ar fi corect, așa ar trebui să procedeze rețelele mari de benzinării, care ar trebui să fie corecte cu românii”, a spus Popescu.

Ministrul a arătat că scăderea prețului barilului de petrol ar trebui urmată, în principal, de scăderea prețului la benzină, pentru că România exportă benzină. Și la motorină ar trebui să urmeze o scădere, pentru nu în aceeași proporție, pentru că  România cumpără jumătate din cantitatea pe care o consumă.

Instituțiile care ar trebui să urmărească această scădere sunt Consiliul Concurenței, Antifrauda și ANPC-ul care au instrumentele legale să supravegheze și să vadă aceste corelații.

”Așa ar fi normal, așa ar fi corect, așa ar trebui să procedeze rețelele mari de benzinării, care ar trebui să fie corecte cu românii. În momentul în care scade costul de achiziție, să scazi și prețul la carburanți, așa cum ai justificat când a crescut cotația petrolului și ai ridicat prețurile”, a mai spus Popescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here