Acasă Politic Ministrul Tîlvăr: „Japonia este un partener strategic al României, cu care împărtășim...

Ministrul Tîlvăr: „Japonia este un partener strategic al României, cu care împărtășim viziuni comune”

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

 Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit luni, 19 februarie, la sediul MApN, cu ambasadorul Japoniei la București, E.S. Katae Takashi, aflat în vizita de prezentare.

Dialogul a prilejuit trecerea în revistă a stadiului şi perspectivelor relațiilor bilaterale, consolidate prin stabilirea unui Parteneriat Strategic, în 2023, între România și Japonia.

Potrivit MApN, ministrul Tîlvăr a evidențiat elementele de substanță ale cooperării recente, precum vizita, în premieră, a vice-ministrului nipon al apărării în România și participarea ofițerilor români la un exercițiu de apărare cibernetică organizat de Japonia.

Cei doi oficiali au abordat, de asemenea, subiecte legate de evoluțiile de securitate la scară globală, care creează perspectivele unei sinergii în domeniul apărării intensificate. Ministrul român a accentuat importanța formatelor de cooperare instituite la nivelul organizațiilor internaționale, în vederea promovării și asigurării unei arhitecturi de securitate bazată pe respectarea de norme.

2 COMENTARII

  1. […]  Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit luni, 19 februarie, la sediul MApN, cu ambasadorul Japoniei la București, E.S. Katae Takashi, aflat în vizita de prezentare. Dialogul a prilejuit trecerea în revistă a stadiului şi perspectivelor relațiilor bilaterale, consolidate prin stabilirea unui Parteneriat Strategic, în 2023, între România și Japonia. Potrivit MApN, ministrul Tîlvăr a […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here