Acasă Info Local MRU: CE TREABĂ ARE FIREA CU AMBASADORII?

MRU: CE TREABĂ ARE FIREA CU AMBASADORII?

DISTRIBUIȚI

UngureanuMihai Răzvan Ungureanu a declarat marţi, la Realitatea TV, că a fost jenat de faptul că Gabriela Firea a acuzat public că ambasadorii desemnaţi de Traian Băsescu au fost responsabili de incidentele de la votul din diaspora din primul tur al alegerilor prezidențiale.

Fostul premier a susţinut că Firea este ”neavenită din punct de vedere profesional să se pronunţe pe un asemenea subiect. Mi se pare jenant de data aceasta pentru funcţionarii din MAE, ca purtătorul de cuvânt al PSD, şi aici îl invoc şi pe domnul Geoană, care cred că este într-o voce cu mine,  ca doamna Firea să iasă public si să spuna că o parte din ambasadorii din statele implicate în incidentele de peste hotare, sunt vinovati de incidente pentru că decretele lor de numire au fost semnate de preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu. Ceea ce este absolut jenant. Este un proces de intenţie absolut jenant, vine de la o persoană neavenită din punct de vedere profesional să se exprime pe aşa ceva, iar tacerea domnului Corlăţean a fost de două ori mai neplăcută”.

În aceeaşi emisiune, Ungureanu a mai spus că dacă era Mircea Geoană ministru de Externe, nu ar fi avut loc incidentele de la votul din diaspora. ”Încep cu o explicaţie pe care v-o dau şi vreau să vă spun că dacă ministrul de Externe ar fi fost Mircea Geoană, asta nu s-ar fi intamplat. Am avut curizitatea să aflu care au fost greşelile de la vot.(…) Celebrele formulare, la Paris în 2009, au fost distribuite de angajaţi ai Direcţiei Consulare înainte de vot. Dura apoi cam 15 secunde până la confruntarea actelor şi validarea votului. De data aceasta, la votul de pe 2 noiembrie, au fost date în sală”, a mai spus Ungureanu, citat de presa centrală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here