Acasă Politic Negocierile pentru noul guvern încep sâmbătă

Negocierile pentru noul guvern încep sâmbătă

DISTRIBUIȚI

Liderii celor trei partide care vor forma viitoarea coaliție de guvernare, Ludovic Orban, Dan Barna, Dragoș Tudorache și Kelemen Hunor, au convenit joi dimineața, în cadrul întâlnirii pe care au avut-o cu președintele Klaus Iohannis, să înceapă negocierile pentru formarea viitorului cabinet sâmbătă dimineața, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Potrivit acestora, s-a convenit principiul ca guvernul să fie cât mai suplu, fără a se discuta concret despre numărul exact de ministere.

”Negocierile dintre PNL, USR Plus și UDMR pentru formarea viitorului guvern vor începe sâmbătă dimineață la ora 9:00”, au declarat sursele G4Media.ro.

Consultările oficiale ale președintelui Iohannis cu partidele vor avea loc săptămâna viitoare, luni sau marți, iar la finalul acestora Florin Cîțu va fi desemnat oficial drept candidat la funcția de prim-ministru. Vor fi trei echipe de negociere: una pentru guvern, o a doua pentru programul de guvernare și a treia echipă pentru Parlament.

”Referitor la programul de guvernare, s-a convenit ca propunerile fiecărui partid să fie agreate de toate formațiunile membre ale coaliției. Ceea ce nu va fi agreat de toată lumea, nu se va regăsi în programul de guvernare final”, au declarat sursele citate.

De asemenea, în ceea ce privește împărțirea funcțiilor, surse din zona viitoarei coaliții au sugerat că, din moment ce PNL are funcția de prim-ministru, șefia Senatului și a Camerei Deputaților ar trebui să revină USR Plus și UDMR. La acest capitol ar putea apărea divergențe, deoarece liberalii au votat miercuri, în ședința BPN, ca Ludovic Orban să fie susținut pentru șefia Camerei Deputaților. Acest aspect nu a fost discutat la întâlnirea de astăzi.

Președintele le-a transmis să negocieze ”întelept și pe baza rezultatului de la alegeri”, potrivit surselor G4Media.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here