Acasă Info Local Snagov: Noua administrație ”moștenește” 5 milioane de euro datorii

Snagov: Noua administrație ”moștenește” 5 milioane de euro datorii

DISTRIBUIȚI

A fost solicitată efectuarea unei inspecții fiscale

La o lună și două săptămâni de când a preluat funcția de primar al localității Snagov, Mihai Anghel face un sumar a ceea ce a reprezentat activitatea depusă.

Din păcate, situația financiară lăsată “moștenire” este dezastruoasă. Sunt datorii cumulate ce depășesc suma de 20 milioane lei (peste 5 milioane de euro).

”Toată această situație a impus măsuri pentru reducerea cheltuielilor și optimizarea acestora, precum și renunțarea la mai multe contracte aflate în derulare, care, în mod nejustificat, încărcau balanța de cheltuieli. Cu toate acestea, sumele recuperate și/sau încasate din taxe locale sunt infime în raport cu datoriile care trebuie acoperite, aspect ce îngreunează procesul de demarare a proiectelor propuse. Pentru asta ne străduim să identificăm resursele necesare pentru a echilibra aceste cheltuieli, și, mai cu seama, de a plăti furnizorii vitali pentru funcționare la parametri minimi (utilități publice, servicii etc.) ca primărie. Abia apoi să începem să construim sănătos pentru Snagov. Pe acest fond am solicitat efectuarea unei inspecții fiscale, realizarea unui audit ad-hoc, efectuarea unor evaluări interne a structurii de personal, precum și a unei evaluări pe zona financiară/achiziții/investiții, în urma cărora se vor trage concluzii în vederea stabilirii etapelor viitoare. Sunt procese sinuoase care trebuie să respecte toate procedurile legale și care să fie temeinic desfășurate. Toate aceste etape sunt extrem de importante pentru mine, pentru ca trebuie să mă asigur că nu preluăm activitatea în incertitudine, iar activitățile viitoare sunt calibrate într-un context de perfectă legalitate”, spune primarul Mihai Anghel.

În ceea ce priveste ”micile realizări întreprinse, pentru care s-au investit sume minime”, primarul Anghel menționează realizarea sensului giratoriu de pe DN1, înființarea unui ghișeu pentru taxe si impozite la Tâncăbești, a uui oficiu poștal în Tâncăbești, implementarea unui sistem electronic de plati prin Ghișeul.ro,  lucrări de reparații pe unele străzi din Ghermănești, demararea procedurilor la Compania Națională de Investiții pentru construcția unui centru medical în Ciofliceni, a unei grădinițe, demararea procesului de reabilitare a căii ferate Șanțul Florești – Gara Băneasa, demararea screening-ului pentru evaluarea fluxurilor în vederea digitalizării Primăriei Snagov și implementării conceptului de smartcity, implementarea a două proiecte de achiziție tablete școlare cu fonduri europene și implementarea proiectului pilot de școală smart.

”Sper ca lucrurile să evolueze corect și să beneficiem de sprijin guvernamental pentru a putea face ceea ce ne-am propus, dar și de sprijinul comunității noastre pentru achitarea taxelor si impozitelor fără de care nu putem funcționa”, declară primarul Anghel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here