Acasă Info Local Nicolae Ciucă amână rotativa și rămâne premier. Rotativa „sticlă” se amână din...

Nicolae Ciucă amână rotativa și rămâne premier. Rotativa „sticlă” se amână din cauza grevei profesorilor

DISTRIBUIȚI

Premierul Nicolae Ciucă a declarat vineri dimineață că în contextul grevei din educație, după discuțiile din Coaliție, s-a decis să nu își depună mandatul și să rămână premier până la rezolvarea problemelor din educație.

„Am preluat mandatul de prim-ministru într-o perioadă similară cu cea de acum și am putut atunci să găsim soluții pentru criza sanitară, din energie, conflictul din Ucraina, inflația și împreună coaliția de guvernare am reușit să depășim aceste crize succesive. Ne-am asumat cu responsabilitate și am identificat soluții pentru toate problemele. Guvernul pe care îl conduc are o susţinere politică, parlamentară consolidată. Am căzut cu toţii de acord că singura şansă este să stabilim o coaliţie stabilă, ceea ce am şi realizat. Am putut să gestionăm şi criza energetică, efectele inflaţiei şi efectele războiului din Ucraina”, a declarat Nicolae Ciucă.

„Azi ar fi trebuit să îmi depun mandatul dacă situația era în echilibru. Așa cum până acum nu am dat înapoi în fața responsabilității după discuțiile din coaliție de aseară și dimineața am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învățământ, să găsim soluții pentru problemele îndreptățite ale cadrelor didactice, aceste soluții nu pot fi rezolvate printr-o singură decizie.

Liderii coaliției s-au conformat

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi la Sibiu, că procedurile pentru rotativa guvernamentală ar trebui să înceapă în cursul zilei de vineri, dar doar dacă se încheie greva din Educaţie.

”Nu cred că se va face rotaţia în timpul unor negocieri”, a adăugat şeful statului, care miercuri spunea despre rotativa guvernamentală că ”trebuie să se desfăşoare rapid, corect, pe scurt, cum se spune, sticlă”

 

2 COMENTARII

  1. […] Premierul Nicolae Ciucă a declarat vineri dimineață că în contextul grevei din educație, după discuțiile din Coaliție, s-a decis să nu își depună mandatul și să rămână premier până la rezolvarea problemelor din educație. „Am preluat mandatul de prim-ministru într-o perioadă similară cu cea de acum și am putut atunci să găsim soluții pentru criza sanitară, din […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here