Acasă Educatie Rata de promovare la sesiunea specială a examenului național de bacalaureat a...

Rata de promovare la sesiunea specială a examenului național de bacalaureat a fost de 80,37%

DISTRIBUIȚI

Rata de promovare la sesiunea specială a examenului naţional de bacalaureat destinată absolvenţilor de liceu participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale şi/sau pentru absolvenţii de liceu care susţin examenul de admitere la academii militare din Statele Unite ale Americii a fost de 80,37%, informează Ministerul Educaţiei.

„Conform situaţiei centralizate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, din totalul celor 163 de candidaţi care au susţinut sesiunea specială a examenului naţional de bacalaureat din acest an, 131 de elevi au promovat (rată de reuşită: 80,37%)”, afirmă sursa citată.

Pe tranşe de medii se înregistrează următoarea situaţie: 47 de medii (cele mai multe) între 9 şi 9.99, 35 de medii între 8 şi 8.99, 26 de medii între 7 şi 7.99, respectiv 22 între 6 şi 6.99.

Un singur candidat a promovat examenul cu media generală 10 şi nu s-au înregistrat eliminări din examen.

„Rezultatele au fost afişate astăzi, 26 mai, înainte de ora 12,00, în format letric la Colegiul Naţional „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte (centrul de desfăşurare a sesiunii speciale) şi online, pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova”, susţine aceeaşi sursă.

Tot vineri, în intervalul orar 12,00 – 14,00, eventualele contestaţii la probele scrise se depun sau se transmit prin mijloace electronice la Colegiul Naţional „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte.

Candidaţii care doresc reevaluarea lucrărilor şi se prezintă fizic la centrul de examen, vor avea asupra lor cartea de identitate şi vor completa declaraţia-tip. Candidaţii care vor transmite cererea online, vor completa declaraţia-tip, o vor scana şi o vor transmite, însoţită de copia scanată a cărţii de identitate, pe un cont de e-mail special creat de organizatori.

Probele sesiunii speciale din acest an s-au desfăşurat în perioada 11 – 25 mai 2023 la Colegiul Naţional „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte (judeţul Prahova).

Această sesiune este destinată absolvenţilor de liceu participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în aceeaşi perioadă cu examenul naţional de bacalaureat 2023 (sesiunea iunie-iulie) şi/sau pentru absolvenţii de liceu care susţin examenul de admitere la academii militare din Statele Unite ale Americii.

2 COMENTARII

  1. […] Rata de promovare la sesiunea specială a examenului naţional de bacalaureat destinată absolvenţilor de liceu participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale şi/sau pentru absolvenţii de liceu care susţin examenul de admitere la academii militare din Statele Unite ale Americii a fost de 80,37%, informează Ministerul Educaţiei. „Conform situaţiei centralizate la […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here