Acasă Politic Nicolae Ciucă: Impactul pachetului de măsuri de ajutor economic este de 3,4%...

Nicolae Ciucă: Impactul pachetului de măsuri de ajutor economic este de 3,4% din PIB

DISTRIBUIȚI

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că impactul pachetului de măsuri economice pregătite de Guvern până acum este de 3,4% din PIB. Acesta spune că executivul european este de acord cu „flexibilizarea a tot ceea ce poate să însemne fondurile care nu au fost sau nu pot fi cheltuite din pachetul 2014-2020”, pentru a putea acoperi din costurile măsurilor.

„Tocmai de aceea nu ne grăbim să anunțăm pachetul de măsuri, pentru că dorim să corelăm efortul bugetar național cu Comisia Europeană. S-a discutat și cu CE. Este de acord să existe o flexibilizare a tot ceea ce poate să însemne fondurile care nu au fost sau nu pot fi cheltuite din pachetul 2014-2020.

Au fost transmise datele referitoare la o primă disponibilizare. Cert este că acea sumă poate să crească în funcție de onestitatea noastră și modul în care reușim să identificăm cu adevărat acele proiecte care nu vor fi finalizate”, a mai afirmat Ciucă.

Premierul a discutat sâmbătă cu ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, despre finanțarea măsurilor economice și financiare pentru protejarea populației și economiei românești.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here