Acasă Info Local Nicoleta Paulic, senator PNL de Ilfov: ”PSD folosește tactica pământului pârjolit pentru...

Nicoleta Paulic, senator PNL de Ilfov: ”PSD folosește tactica pământului pârjolit pentru a pregăti ieșirea de la guvernare!”

DISTRIBUIȚI

Conform legii, Guvernul Dăncilă mai are doar o săptămână la dispoziție pentru a face a doua rectificare bugetară de anul acesta. Ceea ce se și întâmplă, pe repede înainte, prin Ordonanță de urgență. În grabă, se vor lua bani de la educație, cercetare, cultură, agricultură și transporturi pentru a putea acoperi nevoile de plată a salariilor și dobânzilor la împrumuturi, declară senatorul liberal de Ilfov Nicoleta Pauliuc.

”Sute de școli din România vor trebui să mai aștepte. Atât cele care nu au nici măcar apă curentă, darmite apă potabilă, sau cele care au toaletele în curte. Ce să mai vorbim despre cele care nu au încălzire acum, pe timp de iarnă. Tot ca și până acum, copiii vor continua să vină cu apă de acasă. În anul în care sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, sunt luați peste 170 de milioane de lei de la Ministerul Culturii și Identității Naționale. Atunci când o țară întreagă se confruntă cu pesta porcină africană, când fermierii autohtoni nu sunt sprijiniți suficient, e momentul oportun să se taie 49 de milioane de lei de la Agricultură. Cel mai mult pierde Ministerul Transporturilor, 1,16 miliarde de lei! Pentru că modernizările la infrastructură se vor face la vară, cu alți bani, acum ne surprinde iarna. Avem autostrăzi, avem poduri, avem cale ferată, ba chiar am și modernizat două vagoane anul acesta, în condițiile în care CFR folosește zilnic circa 800 de vagoane, deși ar avea nevoie de peste 1.100. Ministerul Sănătății primește bani, dar pentru alte probleme, nicidecum pentru igienizarea sau modernizarea unor unități sanitare. Despre construcția unor noi spitale, nu se mai spune nimic. Tot ceea ce se întâmplă arată din ce în ce mai clar că, fără să se gândească la viitorul românilor, PSD folosește tactica pământului pârjolit pentru a pregăti ieșirea de la guvernare: se împrumută fără limită, scade veniturile și crește fără măsură cheltuielile care nu aduc investiții”, ssusține Pauliuc.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here