Acasă Politic Nicoleta Pauliuc, senator de Ilfov: Sistemul cardului de sănătate s-a blocat sau...

Nicoleta Pauliuc, senator de Ilfov: Sistemul cardului de sănătate s-a blocat sau a fost blocat cu bună știință pentru că nu sunt bani?

DISTRIBUIȚI

În România, peste 50.000 de oameni mor anual de cancer, adică o medie de 140 de persoane în fiecare zi. Cât încă sunt în viață, aceștia au nevoie imediată de tratamente scumpe, pe care medicii le prescriu pe propria răspundere, pentru că nu pot verifica calitatea de asigurat a pacienților. Dacă nu sunt asigurați, atunci medicul trebuie să plătească din buzunar contravaloarea medicamentelor, ceea ce nu este deloc normal, declară senatorul PNL de Ilfov Nicoleta Pauliuc.

”Președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, numit în funcție pe 3 iunie, se poate lăuda cu faptul că, în 50% din timpul mandatului său, sistemul cardului de sănătate a fost indisponibil. Mai mult decât atât, nimeni nu ne spune cum se fac deconturile și dacă, la nivelul CNAS, există o evidență a efortului financiar din această perioadă sau, pur și simplu, toate plățile au fost blocate. Mă întreb, având în vedere foamea colosală de resurse financiare, Guvernul Dăncilă fiind aproape în pragul falimentului: sistemul s-a blocat sau a fost blocat cu bună știință pentru a nu se face deconturi, pentru că nu sunt bani? Spun asta fiindcă sistemul informatic din spatele cardurilor de sănătate este mare, cu accesări numeroase, dar avem atâtea exemple, din viața cotidiană, de sisteme similare care funcționează ireproșabil. Este de neconceput ca un site mare de cumpărături on-line, un site de știri sau unul de Internet banking să fie indisponibile pentru trei săptămâni. Cât ar fi de incompetenți IT-iștii CNAS, în cele 21 de zile trecute de când sistemul este indisponibil, tot ar fi trebuit să rezolve problema”, scrie pe Facebook parlamentarul liberal.

Ministrul Sorina Pintea a spus, la 22 iulie, într-o conferinţă de presă, că a descoperit chestiuni suspecte şi că raportul la finalul investigaţiei privind funcţionarea sistemului va fi trimis la DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here