Acasă Social Noi condiții pentru accesul în Marea Britanie

Noi condiții pentru accesul în Marea Britanie

DISTRIBUIȚI

Noi condiții pentru accesul în Marea Britanie au fost anunțate de ministrul Sănătății de la Londra. Astfel, toate persoanele care intră în ţară trebuie să se testeze pentru COVID-19 înainte de plecare, inclusiv cele vaccinate.

Măsură luată de autoritățile de la Londra este menită să prevină apariția mai multor cazuri de infectare cu noua variantă Omicron a coronavirusului, al căror număr continuă să crească şi a ajuns la 160 de cazuri confirmate în această ţară.

”Observăm o creştere a numărului de cazuri legate de călătorii”, a explicat ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid.

Regula privind testarea obligatorie înainte de plecarea către Marea Britanie intră în vigoare pentru toate persoanele care sosesc în această ţară începând de marţi la ora 04.00 GMT. Astfel, persoanele care călătoresc către această ţară vor trebui să prezinte un test negativ de tip PCR sau ”lateral flow”, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de plecare.

În prezent, persoanele care sosesc în Marea Britanie trebuie să se autoizoleze şi să se testeze în maxim două zile de la sosire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here