Acasă Cultura Noroc cu Ciorogârla

Noroc cu Ciorogârla

DISTRIBUIȚI

La Măgurele, în Aula Facultății de Fizică, s-a desfășurat, în perioada 7 – 9 mai, o sesiune națională de comunicări științifice ale elevilor, la disciplina Biologie. Profesorul Ștefan Antohe, decanul Facultății de Fizică, a subliniat faptul că instituția pe care o conduce găzduiește în fiecare an astfel de competiții ale elevilor, chiar dacă până acum nu Fizica a fost materia de competiție.

Profesorul Daniel Răduțoiu, lector universitar doctor la Universitatea din Craiova, președinte al Comisiei de evaluare a lucrărilor, s-a arătat nemulțumit de numărul redus de participanți, situație explicabilă și prin faptul că astfel de competiții presupun foarte multă muncă în afara orelor de curs.

Câștigătorii din acest an sunt Cătălin Ionuț Mihai, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic ”Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, cu referatul ”Nu știm sau nu vrem să folosim energia bio-ecomașinilor de reciclat”, Cezara Mihaela Mândrescu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național ”G. Ghica” din Dorohoi, cu referatul ”Cariotipul și idiograma la Rana ridibunda – (Pall 1771)” și Mădălina Popa, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național ”Gheorghe Vrânceanu” din Bacău, cu lucrarea ”O lume vie în sticlă”.

Onoarea Ilfovului a fost salvată de Roxana Fănică, elevă în clasa a X-a la Liceul Tehnologic ”Pamfil Șeicaru” din Ciorogârla, cu lucrarea ”Fotosinteza – miracolul vieții”, care a obținut mențiune.

Momentul artistic al evenimentului a fost susținut de grupul de chitariști ”Trubadurii”, de la Școala Gimnazială nr.1 Pantelimon și grupul vocal-instrumental ”Dorulețul”, de la Școala Gimnazială ”Ion Vișoiu” Chitila. – CRISTINA ANGHELUȚĂ

1 COMENTARIU

  1. Dorel, daca PSD guverneaza cu paorgrmul oficial al lui Geoana si cu sistemul clasic de baroni, unii analfabeti si altii care din intamplare nu sunt inca sub gratii, eu prefer PDL-ul, cu toate pacatele lor. In privinta lui Johannis, lucrurile sunt mai complicate, personal ma indoiesc ca va avea mana libera si va rezista mult sau va face ceva nemteste .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here