Acasă Editorial Trei reținuți în urma perchezițiilor la samsarii de textile

Trei reținuți în urma perchezițiilor la samsarii de textile

DISTRIBUIȚI

 

În urma percheziţiilor efectuate, ieri, de poliţişti la persoane bănuite de evaziune fiscală, trei persoane au fost reţinute şi a fost instituit sechestru asigurător până la concurenţa sumei de un milion de euro, prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului.

La data de 12 mai a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au efectuat nouă percheziţii, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, la persoane bănuite de evaziune fiscală, în domeniul comercializării şi producerii ilegale de produse textile.

În urma acțiunii, trei persoane au fost reţinute, față de acestea fiind continuate cercetările sub aspectul săvârşii infracţiunilor de evaziune fiscală, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, alte șapte persoane mai sunt cercetate, în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii aceleiași infracțiuni.

Reamintim faptul că acțiunea a fost desfășurată în cadrul unui dosar instrumentat de polițiștii de investigare a criminalității economice, în care mai multe persoane, reprezentanţii a două societăţi comerciale, sunt bănuite că, în perioada 2013 – 2015, ar fi comercializat peste 200.000 de produse textile pe care le-ar fi produs, în mod clandestin, în cadrul celor două fabrici pe care le deţineau în mod ilegal. Valoarea bunurilor comercializate de către aceştia este estimată la peste patru milioane de euro, iar prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de aproximativ un milion de euro. Poliţiştii au instituit măsuri asiguratorii pentru bunurile celor două societăţi comerciale, până la concurenţa sumei de un milion de euro. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here