Acasă Politic Noul partid creștin-democrat finanțat din Franța?

Noul partid creștin-democrat finanțat din Franța?

DISTRIBUIȚI

Vizita preşedintelui francez în România şi posibila achiziţie de armament din ”Hexagon” se lasă cu efecte şi în plan politic autohton. În sferele politice de la Bucureşti se vorbeşte deja despre o finanţare franceză secretă a unei mişcări politice din România, potrivit Știripesurse.ro.

Pe fondul degringoladei din PNL, odată cu prezumtivul eşec al USR, în ”laboratoarele” politicii româneşti s-ar pregăti o alternativă de tip creştin-democrat. Mişcarea vizată ar fi cea lansată recent de Fundaţia Corneliu Coposu.

După cum scria recent VIITORUL ILFOVEAN, la 27 august 2017, la Bădăcin, județul Sălaj, în fața Casei Memoriale ”Iuliu Maniu” a avut loc lansarea unui Apel pentru renașterea creștin-democrației românești. ”Apelul se dorește o chemare la dialog și la asumarea responsabilităților pentru moralizarea vieții politice, reechilibrarea scenei politice și necesitatea reafirmării tradiției și valorilor creștin-democrate la nivel public și institutional”, precizează iniţiatorii. Oamenii responsabili cu organizarea sunt doi foşti ţărănişti, cu propriile conexiuni în Franţa, iar o alăturare ulterioară a lui Dacian Cioloş, în cazul în care demersul are succes, nu este exclusă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here