Acasă Info Local NU VĂ MAI LĂSAȚI FRAIERIȚI!

NU VĂ MAI LĂSAȚI FRAIERIȚI!

DISTRIBUIȚI

Nu va mai lasati fraieriti 

 

Stimați cititori, de câte ori nu ați auzit, ați citit sau chiar v-ați și lovit de refuzul vânzătorilor de a vă schimba o anumită marfă, aflată în garanție, în ciuda actelor în regulă, pe motiv că nu mai aveți ambalajul original. Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa.

Legea nr. 249/2015 prevede în mod expres că este interzisă condiționarea drepturilor consumatorilor de păstrarea ambalajelor originale ale produselor. Amenzile sunt mari și se aplică fie că este vorba de cumpărători persoane fizice sau persoane juridice.

Menționați Legea nr. 249/2015 de fiecare dată când vi se cer ambalajele originale ale produselor defecte, iar dacă această mențiune nu este suficientă, sunați imediat la numărul 021/9551 al ANCP.

Un alt act normativ care prevede că drepturile cumpărătorului nu pot fi îngrădite prin condiționarea păstrării ambalajului original este HG nr. 247/201. Pentru a beneficia de garanție aveți nevoie doar de factura fiscală sau bonul fiscal și certificatul de garanție. În cazul certificatului de garanție, nu se pot ingrădi drepturile consumatorului în lipsa elementelor precum valabilitatea, modalitatea de asigurare a garanției, datele de contact/identificare ale vânzătorului etc

Returnarea produselor achiziționate online, trebuie să respecte prevederile OUG nr. 34/2014. Conform ordonanței, dacă achiziția a avut loc la distantă, aveți la dispoziție 14 zile calendaristice pentru a returna produsul în vederea rambursării complete a sumei plătite. Această prevedere are scopul de a ajuta consumatorul în cazul în care produsul comandat nu se potrivește așteptărilor acestuia, motivația fiind că nu a avut ocazia sa il observe înainte de a-l cumpăra.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here