Acasă Educatie RECOMPENESE DE LA PRIMARUL MARIAN IVAN PENTRU TOȚI COPIII ȘCOLII GENERALE NR.1...

RECOMPENESE DE LA PRIMARUL MARIAN IVAN PENTRU TOȚI COPIII ȘCOLII GENERALE NR.1 DIN PANTELIMON

DISTRIBUIȚI

Ivan

Elevii clasei a III-a B din cadrul Școlii Gimanziale nr. 1 din orașul Pantelimon, sub coordonarea prof. Eleonora Mihaela Popa, au obținut locul I la concursul județean ”Eco Alert” organizat în cadrul unui proiect european privind validarea competențelor cheie ale elevilor din județul Ilfov în domeniul dezvoltării durabile și creșterea responsabilității în gestionarea resurselor naturale și eficientizarea consumului de energie.

Competiția a fost una strânsă, peste 700 de proiecte din cadrul școlilor din județul Ilfov fiind înscrise în concurs, dar ideea care a obținut punctajul maxim a fost a elevilor școlii din Pantelimon: realizarea unei emisiuni de știri, intitulată ”Eco Alert”, în care copiii prezintă diverse rubrici ”din studio”și reportaje ”din teren”. Știrile se întrerup pentru a face loc unui anunț teribil: cineva a tăiat un copac din pădure, iar opinia publică ia atitudine. La acest demers de mobilizare participă și comunitatea locală.

Alt reportaj realizat de copii este cel în care aceștia sunt protagoniștii unui proiect de voluntariat; copiii, împărțiți în trei grupe, adună deșeuri în pădure, fac căsuțe pentru păsărele și plantează flori în curtea școlii. Emisiunea se încheie cu îndemnul care este și titlul proiectului ”Împreună – să facem lumea mai bună!”.

Primarul orașului Pantelimon, Marian Ivan, i-a felicitat și premiat cu suma de 100 de lei pe toți cei 920 de elevi din cadrul școlii care au fost implicați în acest proiect, iar cei 33 de elevi câștigători au primit, fiecare, o recompensă în valoare de 400 de lei, ca susținere și recunoaștere a eforturilor depuse și a rezultatelor obținute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here