Acasă Educatie Nuci: Pasiunea nu ține cont de kilometri

Nuci: Pasiunea nu ține cont de kilometri

DISTRIBUIȚI

Pasiunea nu ține cont de kilometri! Pentru unii profesori fiecare zi de muncă înseamnă o excursie până la serviciu. Este și cazul a zece dascăli care predau la Școala Gimnazială din Nuci.

De exemplu, Ioana Pană Cordoș este o învățătoare din București. Ar fi putut să predea oriunde, dar a ales Nuci. Vine din mediul ONG și povestește că îi place să lucreze pentru cauze sociale: “Vreau să ajut acolo unde este cea mai mare nevoie. Și acum cea mai mare nevoie este în mediul rural”. Prin urmare, a lăsat Capitala și a ales să facă naveta. E primul an la Nuci și e decisă să nu fie si singurul. Se gândește la binele celor mici, care, spune ea, până acum au schimbat des învățătoarele.

Silviu Pavel predă geografie. De 12 ani face naveta de la 50 de kilometri distanță, din Chitila. Se trezește la 5 dimineața și este un obișnuit al microbuzelor care fac curse la Nuci. “Nu vreau să mă mut de aici. Mă motivează școala, care îmi susține proiectele și copiii de aici, care au mult bun simț, îmi place și colectivul. Pentru mine e important să vin relaxat la serviciu. Dacă nu vii cu plăcere, nu prea poți să faci nimic”, spune dascălul. Cu el la catedră, copiii învață geografie mult mai ușor. Asta și pentru că își duce elevii să vadă locurile despre care învață la clasă.

Livia Moldovan s-a mutat cu familia, de la Satu Mare, la Snagov. A ajuns să predea la Nuci pentru că acolo a găsit post liber în zonă. O conjunctură despre care profesoara spune că a fost, de fapt, o întâmplare fericită. Copiii s-au bucurat mult că au un profesor tânăr la o materie așa grea. Iar Livia Moldovan nu i-a dezamăgit. În fiecare zi, se străduiește să transforme calculele, ecuațiile și formulele în atracții pentru copii, astfel încât ei să ajungă nu numai să învețe din ce în ce mai bine, ci și să îndrăgească materia. S-a bucurat mult când un fost elev i-a dat un sms, să îi mulțumească, pentru că a printre puținii din clasa lui de liceu care au știut să rezolve un anumit tip de exercițiu.

La Școala Gimnazială nr. 1 din Nuci învață peste 300 de copii, îndrumați de 20 de profesori. – sursa: Biroul de Presă al CJ Ilfov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here