INFRACTORII TE POT CUNOAŞTE MAI BINE DECÂT CREZI!
Polițiștii ilfoveni au efectuat activități de prevenire a furturilor din locuinţe, de și din auto, respectiv a tâlhăriilor, conform campaniei inițiate la nivel național ”infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi!”, campanie, care se va desfăşura în perioada mai – septembrie a.c.
În perioada 8 – 13 mai a.c., poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi a formaţiunilor de Ordine Publică Ilfov au început această campanie pe raza localității Pantelimon, unde au discutat cu cetăţenii şi au distribuit materiale informativ-preventive.
Scopul campaniei este informarea cetăţenilor cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor şi tâlhăriilor. Poliţiştii au organizat întâlniri cu grupuri ţintă, au purtat discuţii cu cetăţenii şi le-au distribuit broşuri cu informaţii destinate prevenirii acestui gen de infracţiuni.
Pentru un plus de siguranţă individuală, cetăţenii au fost informați: să achiziţioneze sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de calitate, să aleagă acele încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor, să monteze o cameră de supraveghere care să înregistreze orice activitate desfăşurată în apropierea uşii. De asemenea, atunci când părăsesc locuinţa pe timpul nopţii, să lase o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune, în cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu să roage o persoană de încredere să procedeze astfel încât să nu se simtă lipsa proprietarului, să achiziţioneze întrerupătoare care, la diverse intervale de timp, aprind şi sting automat lumina, să nu permită accesul în casă persoanelor necunoscute, care oferă diverse produse deoarece hoţii se folosesc de multe ori de acest truc. Dacă la uşă se prezintă persoane care se recomandă de la diverse instituţii (primărie, cablu TV, gaze etc), să nu le permită accesul dacă nu le-au solicitat intervenţia, sau dacă le-au verificat anterior (legitimaţia, sau telefonic, la instituţia unde pretind că lucrează) și să nu divulge persoanelor necunoscute date referitoare la programul zilnic al membrilor familiei.
Astfel, poliţiștii din cadrul Compartimentului Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vă recomandă să montați iale la uşile de scară, să asigurați uşile de la subsol, terasă sau intrările suplimentare, să existe o lumină permanentă la intrările în holurile blocurilor sau pe paliere și, nu în ultimul rând, să apelați, în limita posibilităților, la firme specializate în paza imobilelor. – VLAD CRISTEA
folosesti detalii de viata peaolnrsa ca argumente. Desi p-aici ne stim destui la modul vorbit fata-n fata, niciodata nu ne-am permite folosirea unor astfel de argumente ce tin de viata privata.