Acasă Economie ”O CONTRIBUȚIE ROMÂNEASCĂ LA SOCIETATEA EUROPEANĂ A RECICLĂRII”

”O CONTRIBUȚIE ROMÂNEASCĂ LA SOCIETATEA EUROPEANĂ A RECICLĂRII”

DISTRIBUIȚI

         Consiliul Județean Ilfov a organizat, la 29 septembrie, evenimentul regional din cadrul proiectului ”Regiuni pentru Reciclare – R4R”, acesta fiind  implementat pe o perioadă de 3 ani, în parteneriat cu organizații din 12 țări și este cofinanțat prin programul INTERREG IV C. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai administrației locale bucureștene, ai autorităților publice locale din județul Ilfov, ai unităților de învățământ și reprezentanți ai media. De asemenea, la conferință a participat Janna Vandecruys, reprezentant al OVAM (Belgia), organizatie parteneră, care a prezentat metodologia proiectului și instrumentele dezvoltate pe parcursul implementării proiectului ”R4R”.

Managerul de proiect, Dorina Drăghici, a făcut o scurtă prezentare a proiectului, scoțând în evidență necesitatea implicării active a organizațiilor publice și private în procesul de colectare selectivă a deșeurilor, dar și constientizarea publicului larg, în ceea ce privește acest demers.

Bunele practici locale, alese de Consiliul Județean Ilfov pentru a fi diseminate, la nivelul întregului parteneriat al proiectului, respectiv ”Dispeceratul deșeurilor”, inițiat de Asociația Ecotica, și ”Colectare D.E.E.E.”, au fost susținute de expertul extern contractat, Gabriel Burlacu. În categoria bunelor practici este inclusă și activitatea Monbat Recycling SRL, operatorul economic care își desfășoară activitatea în județul Ilfov, Sandra Lupașcu făcând o scurtă prezentare a activității acestora, orientată pe colectarea și valorificarea bateriilor auto și industriale, uzate. În cadrul evenimentului au fost prezenți și reprezentanții organizațiilor Ecotic și Environ, care și-au susținut principalele acțiuni concentrate pe colectarea selectivă a deșeurilor, iar George Oancea, reprezentantul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară București-Ilfov, a promovat principalele proiecte inițiate și implementate de către institutia pe care o reprezintă.

Proiectul, cu o valoare de 2.108.789,17 euro are ca principal obiectiv identificarea de bune practici ale tuturor partenerilor angrenați în cadrul proiectului ”R4R”,  cu scopul îmbunătățirii managementului deșeurilor fiecarei  instituții implicate, informează Biroul de Presă al C.J. Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here